POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Potvrđena optužnica protiv Alekandra Zdravkovića
Foto: Dragana Udovičić

Viši sud

POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Potvrđena optužnica protiv Alekandra Zdravkovića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu potvrdio je danas optužnicu protiv Alekandra Zdravkovića kojom se tereti za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka ispred njegove porodične kuće na Senjaku u novembru 2014. godine.

Zdravkoviću se optužnicom, koju je 9. februara rešenjem potvrdilo krivično vanpretresno veće suda na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju.Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja, navodi se u saopštenju suda.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da se postupak protiv Zdravkovića spoji sa postupkom koji se vodi protiv Maje Adrovac, odnosno da im se sudi u jedinstvenom postupku.

Međitim, odluka o spajanju postupka može biti doneta tek po pravosnažnosti optužnice protiv Zdravkovića.Maja Adrovac se tereti za pomaganje u izvršenju pokušaja ubistva Milana Beka.

Krajem prošle godine Apelacioni sud je ukinuo presudu kojom je Advovac letos bila oslobođena tih optužbi i naložio da joj se suđenje ponovi u jedinstvenom postupku sa Zdravkovićem.

Zdravković je uhapšen u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora.

Naime, prilikom hospitalizacije proveren je njegov DNK na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.Zdravković je u septembru zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Tereti se da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track