POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: U tužilaštvu svedočio batler
Foto: Nemanja Pan

Počela prva saslušanja

POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: U tužilaštvu svedočio batler

Crna Hronika -
Predloženi svedoci za sada su, pored Beka, njegov vozač, baštovan i batler.Tužilaštvo je 18. jula donelo naredbu o sporovođenju istrage protiv Maje Adrovac zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva beogradskog biznismena

BEOGRAD - U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su počela saslušanja prvih svedoka u istrazi pokušaja ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra 2014. godine.

U toku je saslušanje prvog pozvanog svedoka, a tužilaštvo planira da sasluša i Beka u svojstvu oštećenog, mada se još ne zna tačan termin. Pod zvaničnom istragom za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri metka koji je ispaljen na Beka.

Saslušanju u Palati Pravde prisustvuje i njen branilac Momćilo Minić kao i punomoćnik Beka advokat Zdenko Tomanović.

Predloženi svedoci za sada su, pored Beka, njegov vozač, baštovan i batler.Tužilaštvo je 18. jula donelo naredbu o sporovođenju istrage protiv Maje Adrovac zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva beogradskog biznismena.

Maja Adrovac je od hapšenja 17. jula u pritvoru koji joj je određen zbog težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravičcno vođenje krivičnog postupka, kao i zbog opasnosti da ne ponovi ili ne dovrši pokušano delo.

Više tužilaštvo u Beogradu na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima. Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede. Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track