POLICAJAC USMRTIO OCA: Jovica se plašio da će ga sin ubiti
Foto: Facebook

Tragedija u Zemunu

POLICAJAC USMRTIO OCA: Jovica se plašio da će ga sin ubiti

Crna Hronika -
Brat mi je nekoliko puta rekao da će ga Dragan ubiti, i tako je i bilo, kaže Mića Živković, brat Jovice Mudrića, kog je upucao sin Dragan, pripadnik Policijske brigade

BEOGRAD - Moj brat Jovica se žalio na sina, rekao mi je da mu je često pretio ubistvom, kaže za Kurir Mića Živković, brat Jovice Mudrića (65), kojeg je u četvrtak uveče u Zemunu ubio sin, policajac Dragan Mudrić (33). Dragan se posle višečasovnog bekstva juče predao policiji.Dragan, inače kerovođa u policijskoj brigadi, u oca je nekoliko puta pucao iz pištolja u četvrtak oko 23 sata i ubistvo prijavio svom pretpostavljenom. Na licu mesta bio je i pregovarački tim, ali mlađi Mudrić u međuvremenu je pobegao, a njegov otac, koji je pogođen u glavu, preminuo je.

Žrtva... Jovica Mudrić
Žrtva... Jovica Mudrić

Svađali se zbog kuće

Tragedija koja se dogodila u pomenutoj porodici u naselju Altina nije iznenadila većinu njihovih rođaka.- Jovica mi se požalio još prošle godine da je imao problema s Draganom - priča Jovičin brat Mića Živković, koga smo zatekli uznemirenog ispred kuće u kojoj se dogodilo ubistvo.Nesrećni čovek uplakanih očiju gledao je u zapečaćenu kapiju.- Jovica mi je pričao da se plaši sina Dragana jer mu je pretio da će ga ubiti. Molio me je da ja razgovaram s njim kako bih malo umirio situaciju, jer, kako mi je objasnio, Dragan je valjda hteo da sruši tu kuću i da digne novu, ali on se nije slagao s tim - kazao je Živković.On dodaje da je od komšija čuo da se uoči ubistva čula galama.- Komšija je čuo svađu i neku lomljavu stakla. Nedugo potom čuo je četiri ili pet pucnjeva. Jovičino telo su našli u prizemlju u ovoj sobi - priča sagovornik Kurira dok pokazuje na prozor s koga se vidi prevrnut krevet.S druge strane, Draganov brat Dragan Krstić, kome je pokojni Jovica bio ujak, za naš list objašnjava da bi voleo da ide na sud da odbrani Dragana jer, kako kaže, on nije kriv.Hteo da izbaci sina- Jovica je Dragana hteo da izbaci iz kuće. Sve vreme mu je pretio pištoljem, koji ima u legalnom posedu. Jovica je čak jednom prilikom i meni rekao da ne puštam svoje dete kod Dragana jer, ako dođe do toga da zapuca, neće biti u stanju da bira koga će pogoditi - kaže Kostić i dodaje:- Dragan je bio dobar momak. Iza sebe ima brak i maloletnu ćerku. Podigao je dva kredita da sredi svoj sprat, gde je živeo s devojkom. Radio je i privatno kako bi otplatio rate, ali i struju, koju bi stanari potrošili i pobegli. Koliko puta je ruku krvavih od žuljeva dolazio kod mene. Jovica za to nije mario, tražio je od Dragana da se iseli iz kuće.Prema njegovim rečima, Jovicu su samo interesovali novac i žene.- U Pančevu živi s nekom mlađom ženom, a ovde je dolazio iznenada da uhvati stanare. Kad god bi dolazio, Dragan je gledao da ga izbegne i da dođe do mene. Za ovo što je uradio ne krivim ga jer verovatno je bilo ili on, ili Jovica - kaže Krstić.

Draganov bratBILO GA SRAMOTA DA PRIJAVI OCA NASILNIKAKrstić objašnjava i da Dragan nije želeo da prijavi oca, koji mu je pretio, jer ga je bilo sramota.- Nije želeo da se diže prašina oko toga. Verovao je da će se Jovica urazumiti, a on ga je izbegavao kad god je to mogao - kaže Dragan Krstić.On dodaje i to da je Jovica Draganu hteo da kupi kuću u nekom selu samo da bi ga iselio odatle.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track