Prikaži najnovije vesti
policija, skank, droga, zaplena foto MUP Srbije
Vrednost 4 miliona evra, uhapšeno šestoro

(VIDEO) POLICIJA POSTAVILA REKORD: Zaplenjeno više od tonu skanka, a evo gde i u čemu su ga krili!

Crna Hronika 46

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je noćas zaplenjeno preko tone narkotika "skank".

Stefanović je novinarima rekao je da je reč o rekordnoj zapleni, ne samo u Srbiji već i regionu.

Foto: MUP Foto: MUP

- Ozbiljnim i napornim radom ljudi iz Uprave kriminalističke policije u reonu između Novog Sada i Bačke Palanke zarobljena je ta kriminalna grupa koja je prevozila ovu količinu narkotika - rekao je Stefanović.

Kaže da je nakon toga u šupljinama vozila i određenim hangarima pronađena količina od preko hiljadu kilograma marihuane.

Foto: MUP Foto: MUP

- Ovo je jedna od najvećih zaplena svih vremena, a svakako u regionu najveća pojedinačna zaplena droge. To pokazuje da je Srbija spremna da bude oslonac čitavom regionu u borbi protv narko trafikinga - istakao je Stefanović.

Stefanović je izjavio i da se vrednost skanka procenjuje na oko četiri miliona evra kao i da je uhapšeno šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da si izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su D.G. (49), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, D.P. (37), D.I. (49), P.I. (26) i S.I. (41) iz Beograda, kao i V.K. (36) iz Novog Pazara. Postoje osnovi sumnje da je D.G. organizovao kriminalnu grupu koja se u dužem vremenskom periodu bavila nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije Kosova i Metohije, radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja EU. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir