POMRAČENJE UMA: Otac i sin hteli da kolju goste!

HAOS Sa mačetom i pajserom uleteli u kafanu

POMRAČENJE UMA: Otac i sin hteli da kolju goste!

Crna Hronika -
M. A. (31) i njegov otac M. A. (59) sekli i udarali koga god su stigli. Povređeno devet mladića, od kojih dvojica teže. Čudo je da niko nije ubijen, ispričali očevici za Kurir
1 / 6

BAČKI PETROVAC - Uleteli su u klub sa mačetom i pajserom u rukama! Vikali su i s vrata nasrnuli na goste! Udarali su i sekli sve redom, mogli su sve da nas pobiju! Imali smo sreće...Ovo su reči Janka T. (23), koji je povređen u subotu pola sata posle ponoći kad su M. A. (31) i njegov otac M. A. (59) naoružani došli u klub „XL“ u Silbašu kod Bačkog Petrovca kako bi se osvetili za batine koje je sin ranije zadobio u tuči. Nasilnici su teško povredili Živka L. (35) i Miljana B., dok su još sedmorica mladića povređena.

Brojne povrede... Janko T. ima nekoliko rana  od udaraca  mačetom i štanglom
Brojne povrede... Janko T. ima nekoliko rana od udaraca mačetom i štanglom

Vriska i panika- Bio sam ispred kluba kad su se otac i sin dovezli kolima. Nosili su pajser i mačetu, pitali su me za nekog dečka, a onda su ušli u lokal pun gostiju u kom je bila muzika uživo - priča Janko T.Pomahnitali sin tad je zario mačetu u zvučnik, a otac je iz čista mira zamalo izbio oko Miljanu B., koji je to veče prvi put došao u klub.- Nastala je panika. Gosti su bežali kako bi spasli živu glavu. Neki su istrčali napolje, dok su se drugi sakrili u toaletu i iza šanka. Ostalo je nas desetak, a otac i sin su sekli i povređivali sve na koje su naišli. Pokušali smo da ih obuzdamo i otmemo im oružje, ali nismo uspeli. Neki su ih udarali stolovima i stolicama, ali ni to nije pomoglo - kaže očevidac Mirko M. (24).Janko T. posečen je dok je pokušavao da zaštiti jednog mladića.- Sin se tad okrenuo, posekao me po licu, ubo u leđa, a onda i u ruku. Nisam ni osetio da mi je zario bodež u leđa - kaže Janko T.

Stradao ni kriv ni dužan...  Božidar N.
Stradao ni kriv ni dužan... Božidar N.

Nedužna žrtva pomahnitalog oca i sina bio je i Božidar N. (21), koga je M. A. udario pajserom u glavu, a njegov sin ubo mačetom u leđa.- Bio sam sav krvav! Nekako sam uspeo da se spasem i pobegnem napolje - navodi Božidar.

Obračun... Kafić „XL“ u Silbašu
Obračun... Kafić „XL“ u Silbašu

I napolju se tukliIz kluba su istrčali i preostali gosti, a za njima i napadači, a tuča se nastavila i ispred lokala.- Živko je došao u klub desetak minuta pre obračuna. Kad je video šta se dešava, pokušao je da obuzda M. A., koga poznaje odranije. Međutim, njegov otac je iznenada udario Živka u glavu, a M. A. ga je rasekao mačetom od grudi do pupka. Nastradao je ni kriv ni dužan. U teškom je stanju, samo da preživi - priča rođak Živka L., za čiji život se bore lekari novosadske bolnice.

Hteo da rešetaOTAC PRETIO AUTOMATSKOM PUŠKOM?Otac je navodno pre dolaska iz Gajdobre rekao da ide u Silbaš da meštane nauči pameti. Njegovog sina neko je pretukao pre dve-tri nedelje, a otac je, kako sam čuo, pretio da će napadaču izrešetati noge automatskom puškom - kaže očevidac M. N. (29).

Vlasnik klubaSAMO DA SE POVREĐENI OPORAVIVlasnik kluba „XL“ Dragan Š. kaže da su sigurnosne kamere zabeležile napad.- Sve se odigralo za 10-15 minuta. Policija je preuzela snimak. Sad je najvažnije da se teško povređeni mladić što pre oporavi. Sreća je što nijedna devojka nije nastradala, bilo ih je dosta te večeri - kaže Dragan Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track