POSLEDNJA ŽELJA SLOBODANA RADULOVIĆA: Hoću da Beko nestane, uništio mi je život!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile I Marina Lopičić

Obrt u istrazi: Zahtev direktora "C marketa"

POSLEDNJA ŽELJA SLOBODANA RADULOVIĆA: Hoću da Beko nestane, uništio mi je život!

Crna Hronika -
Stari računi: Policija ispituje informaciju da je Radulović ljudima iz svoje blizine ostavio u amanet da se posle njegove smrti osvete Milanu Beku

BEOGRAD - Policija proverava saznanja da je Slobodan Radulović, bivši direktor „C marketa“, ljudima iz svoje blizine ostavio u amanet da Milan Beko, vlasnik „Luke Beograd“, mora da plati za njegov progon i poslovnu propast, saznaje Kurir.Zato nije isključeno da će u okviru istrage o pokušaju ubistva biznismena na saslušanje u policiju biti pozvani i ljudi iz neposrednog Radulovićevog okruženja.- Ispituju se navodi da je Radulović za života pričao da će se osvetiti Beku što mu je uništio život - od otimanja „C marketa“, progona u inostranstvo, gde se razboleo „bežeći“, sudskih postupaka o „stečajnoj mafiji“ i spornim privatizacijama... Proveravaju se saznanja da je ljudima iz svoje blizine ostavio u amanet da Beko mora da nestane posle njegove smrti. To mu je, kažu, bila poslednja želja - priča izvor Kurira iz istrage i podseća da se ona vodi u više pravaca.Umro u pritvoruDo sada je saslušano više od 10 ljudi, među kojima su bili i biznismeni Stanko Subotić Cane i Miroslav Mišković. Proveravaju se, kako je Kurir već pisao, svi Bekovi poslovni kontakti, kao i odnosi sa onima s kojima je (in)direktno dolazio u sukob, ili s kojima se (javno) prozivao i poslovno razišao u slučajevima privatizacije.- Upravo zato se sve istražuje, pa i mogućnost da je Radulović naručilac Bekovog ubistva - dodaje naš sagovornik.Radulović je 2006. zbog optužbi za proneveru 30 miliona evra u „C marketu“ pobegao iz zemlje i godinama živeo u Španiji, a u Srbiju se vratio u aprilu ove godine zbog teške bolesti i rešen da dokaže da mu je optužnica nameštena. Umro je 25. oktobra u kućnom pritvoru pošto je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora kao član „stečajne mafije“. Samo dva dana ranije pred Apelacionim sudom izneo je žalbu na tu presudu i optužio Beka.

Istraga vodi u više pravaca... Izrešetani „mercedes“
Istraga vodi u više pravaca... Izrešetani „mercedes“

Neraščišćeni računi- Za moj progon zaslužni su bivši premijer Vojislav Koštunica i biznismeni Mišković i Beko. Njihov cilj je bio da budem u zatvoru i ne govorim o otimanju „C marketa“ - naveo je tad Radulović i objašnjavao da su krajem 2005. i početkom 2006. većinski vlasnički paket pod spornim okolnostima preuzele firme Beka i Miškovića, kao i da su iskonstruisali optužbe protiv njega:- Podigli su u oktobru 2006. političku optužnicu protiv mene da bi me diskreditovali i sprečili da dokažem istinu da su preko Memoranduma o razumevanju, koji je potpisan 19. avgusta 2005, i po uslovima iz njega, Mišković i Beko preuzeli 153.000 akcija malih akcionara i tako preuzeli 75 odsto „C marketa“ za 44 miliona evra i ostvarili nezakonitu zaradu od 207 miliona evra - naveo je Radulović.U toku jučerašnjeg dana pokušali smo da proverimo naša saznanja. Vukica Radulović, supruga bivšeg direktora „C marketa“, nije bila dostupna za komentar. Ni advokat Marko Kljajević, koji je zastupao Radulovića, nije želeo da govori na ovu temu.- Nisam u mogućnosti da se danas bavim tom temom - bio je kratak i Bekov advokat Zdenko Tomanović.

Ne bavi se Radulovićem... Bekov advokat Tomanović
Ne bavi se Radulovićem... Bekov advokat Tomanović

Češljanje SMSBEKOV TELEFON U POLICIJIU okviru istrage o pokušaju ubistva na Milana Beka policija je imala uvid i u njegov telefon.- Ništa se ne prepušta slučaju. Bekov telefon je u policiji, koja proverava sve kontakte i poruke, što takođe može znatno doprineti u rešavanju ovog slučaja - kaže sagovornik Kurira.

Ovako je Radulović pisao o BekuELIMINACIJA, PRETNJE, VIKA...Slobodan Radulović je i sredinom septembra 2007. Savetu za borbu protiv korupcije poslao pismo u kojem je tvrdio da je nevin i optužio je i Beka.- Uz ogroman pritisak, pretnje (s vikom, ucenama i uvredama), Bekovu molbu („Molim te, potpiši ovo, šef je mnogo nervozan, biće bolje za sve da to uradiš“) i njihova čvrsta obećanja da ću biti postavljen za direktora „Primera C“, s platom od 10.000 evra mesečno, pravom na kola i vozača, da ću ostati u mojoj kancelariji u „C marketu“ i da će se saradnja s firmom mojih ćerki „Eksom“ nastaviti i povećati do sume od 10 miliona evra godišnje, pristao sam da odstupim s mesta generalnog direktora „C marketa“.

MamacDRŽAVNI APARAT POD KONTROLOMRadulović je tvrdio da je Beko posle privatizacije „Knjaz Miloša“ 2004. tražio da „C market“ bude njegov distributivni lanac.- Tom prilikom se potrudio da mi stavi do znanja da je celokupni državni aparat pod njegovom kontrolom, da ima apsolutnu kontrolu svih institucija koje su potrebne za proces privatizacije, uključujući i DB. Hvalio se da je prisluškivao stan Miroljuba Labusa, potpredsednika Vlade... Glavni razlog da prihvatim saradnju s Bekom ležao je u činjenici da je tokom tih susreta iskazao veliku netrpeljivost prema Miškoviću - naveo je Radulović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track