(VIDEO) NEPREGLEDNA KOLONA VOJNIKA U SUZAMA: Kadet Filip Zamaklar (22) ispraćen na večni počinak

Novi Sad zavijen u crno

(VIDEO) NEPREGLEDNA KOLONA VOJNIKA U SUZAMA: Kadet Filip Zamaklar (22) ispraćen na večni počinak

Crna Hronika -
Na ispraćaj do večne kuće, pored majke Selme, brata Davida, mnogobrojne rodbine, prisustvovali su i kadeti Vojne akademije, kao i kolege očeve – piloti

NOVI SAD – Filip Zamaklar (22) pitomac Vojne akademije koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu Bačko Gradište – Temerin, sahranjen je danas na novosadskom gradskom groblju.

Velika oproštajna sala u Novom Sadu nije mogla da primi sve one koji su došli da se poslednji put pozdrave od kolege i prijatelja Filipa Zamaklara. Sahrani je prisustvovalo više od 1.000 ljudi, među kojima je bio veliki broj kadeta, vojnika i pilota.

Na poslednji ispraćaj do večne kuće, pored majke Selme, brata Davida, mnogobrojne rodbine, prisustvuju i kadeti Vojne akademije, kao i kolege očeve – piloti. Na sahrani nažalost nije bio otac Mirko, koji je i dalje u kritičnom stanju u Kliničkom centru Vojvodine i za čiji život se lekari bore, i koji i ne zna da mu je sin nastradao, a kamoli da ga sahranjuju.

Nesreća se dogodila u subotu ujutru kad je „fijat punto“, kojim je upravljao pukovnik Mirko, iznenada prešao u suprotnu traku i udario u kamion „iveko“, koji je vozio Jozef Bajdušek (56). Od siline udarca u kamion kola su bukvalno smrskana.

Nesrećni mladić je davao znake života kad je stigla Hitna pomoć, ali na putu do bolnice je preminuo. Mirko i njegov sin Filip su pre nepuna dva meseca zajedno učestvovali na vojnoj paradi u Beogradu. Pukovnik Mirko predvodio je pilote u „lastama“, a njegov sin Filip marširao je sa kadetima i bili su deo veličanstvenog prizora.

Mirko je na ovo čekao pune tri decenije, jer je kao pukovnik predvodio šestočlanu grupu pilota u avionima tipa „lasta“. Za to vreme njegov sin Filip, kadet sa treće godine Vazduhoplovne akademije, bio je učesnik svečanog marša.

http://www.youtube.com/watch?v=l6SfzT9i_04

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track