POSTUPAK ZBOG ODAVANJA POLICIJSKIH INFORMACIJA ŠARIĆU: Odloženo suđenje Branku Lazareviću
Foto: Zorana Jevtić

Specijalni sud u Beogradu

POSTUPAK ZBOG ODAVANJA POLICIJSKIH INFORMACIJA ŠARIĆU: Odloženo suđenje Branku Lazareviću

Crna Hronika -

Suđenje nekadašnjem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i još trojici optuženih, za odavanje poverljivih policijskih informacija Darku Šariću, odloženo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu i biće nastavljeno 25. novembra.

Pored Lazarevića u ovom postupku optuženi su i advokat iz Novog Sada Radovan Štrbac, policajac Boris Gara, kao i Rodoljub Radulović zvani Miša Banana koji je u bekstvu pa mu se sudi u odsustvu.

Lazarević i Štrbac su odbili da iznesu svoje odbrane tvrdeći da su dokazi protiv njih nezakoniti, dok je odbranu izneo samo Gara.

Darko Šarić, Foto: Dado Đilas
Darko Šarić, Foto: Dado Đilas

Na prethodnim suđenjima pred sudom su predstavljene pisane naredbe za prisluškivanje razgovora okrivljenih, a za koje branioci tvrde da nisu podobni za dokazni materijal, jer nemaju pečat i potpis nadležnog istražnog sudije.

Odbrana sumnja i da su ta dokumenta najverovatnije fotokopija nekog nacrta naredbe, pa su advokati tražili da se pribave originali naredbe.

Lazarević i ostali se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

SLUČAJ ŠARIĆ Branko Lazarević za Kurir: Vraćam se iz Atine, ne znam gde će me rasporediti

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

To postupanje je, kako smatra tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.

SUĐENJE BRANKU LAZAREVIĆU: Advokat osporio prisluškivane tonske zapise

Šarić je prošlog leta prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina, a suđenje za pranje para mu je još u toku.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track