POTRAGA ZA UBICOM: Starica brutalno mučena i ubijena u Novom Bečeju!
Foto: KURIR

Pronađen krvav leš

POTRAGA ZA UBICOM: Starica brutalno mučena i ubijena u Novom Bečeju!

Crna Hronika -
Anđelka Azuicki (88) iz Novog Bečeja, ubijena je u trošnoj kućici u ulici 5. oktobra, u kojoj je nakon muževljeve smrti, živela sama poslednjih dvadesetak godina

NOVI BEČEJ- Crna serija zverskih napada na nemoćne starice koja je proteklih dana potresla Srbiju, nije mimoišla ni Vojvodinu. Anđelka Azuicki (88) iz Novog Bečeja, ubijena je u trošnoj kućici u ulici 5. oktobra, u kojoj je nakon muževljeve smrti, živela sama poslednjih dvadesetak godina.

Beživotno Anđelkino telo u petak je pronašla jedna meštanka i obavestila policiju koja je zatekla krvav leš i premetačinu staričine sirotinje. Bez posebnog objašnjenja, policajci koji su obavljali uviđaj nisu dozvolili reporteru Kurira da slika kuću u kojoj je izvršen zločin. Komšije s kojima smo razgovarali zatečeni su onim što se desilo, jer su čuli da je starica krhke građe najpre bila zverski mučena a onda usmrćena.

Željko Perić
Željko Perić

Željka Perića, inače penzionisanog policajca koji je tokom profesinalne karijere bio svedok raznih situacija, pa i izvršenja jedne smrtne kazne, ovaj zločin nije ostavio ravnodušnim:

- Samo okoreli zločinac može da se ustremi na bespomoćnu ženu i okrvari ruke. Ne iznenađuje me ovakva hronologija zločina u Srbiji i to što su usamljene starice i starci na meti nemilosrdnih razbojnika, silovatelja i ubica. Otkad je ukinuta smrtna kazna, značajno se povećao broj najtežih krivičnih dela- predočava Željko. Njegova supruga Milka navodi da je Anđelka bila povučena u sebe i da nikog od komšija nije posećivala:

-Anđelka je bila sitne građe, kao paučak. Nije imala više od 40 kilograma. Kuću nije često napuštala,ali se na ulici svima uljudno javljala. Izdržavala se od male penzije pokojnog supruga sa kojim nije imala dece- kaže ona.Zrenjaninska policija još uvek se nije zvanično oglasila, ali intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva.

Ulica smrti

Pre samo mesec i po, u našoj ulici poginula je biciklistinja kad ju je udario kamio za odnošenje smeća. Nakon ovog zločina, strah i nesigurnost uvukli su se među nas. Kapiju više ne zaključavamo s prvim mrakom nego i preko dana. Očekujemo da policija što pre reši ovaj slučaj- kaže Milka.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track