POTRESNA ISPOVEST ŽENE: Muž je držao metak u cevi za mene!
Foto: Shutter

J. Š. iz Martonoša kojoj je muž pretio ubistvom

POTRESNA ISPOVEST ŽENE: Muž je držao metak u cevi za mene!

Crna Hronika -
Bivši suprug me je tukao i maltretirao, rekao je da je hteo da me ubije „heklerom“, kaže J. Š., koju je Miroslav V. pokušao da pregazi autom

KANJIŽA - Ne želim da se slikam zbog mojih sinova, i njima je svega dosta. Uplašena sam, priznajem. Ko će da me zaštiti od muža nasilnika kad se on nađe na slobodi? Mogla sam i ja da završim u crnoj kesi. Da li će se tada okončati moje muke - pita se u ispovesti za Kurir J. Š. (47) iz Martonoša, koju je automobilom pokušao da pregazi Miroslav V. (44), bivši nevenčani suprug i penzionisani policajac.Drama se dogodila 8. maja na periferiji Martonoša, mesta u kojem je nekoliko dana kasnije Rade Šefer ubio šestoro ljudi. J. Š. i Miroslav V. 20 godina su živeli u vanbračnoj vezi, a razišli su se u junu prošle godine.„Kobilo, spavaš li?“- Miroslav nije želeo da prihvati da je među nam gotovo i to što imam drugog. Često me je uznemiravao, pratio, a slao je preteće i omalovažavajuće poruke, poput „Kobilo, spavaš li?“, „Sad ako mi zabrane prilaz, moram da te pratim sa 500 metara udaljenosti“ - kaže J. Š. i opisuje šta se desilo kobnog dana.- Automobilom se zaustavio u ovoj ulici i preprečio put vozilu u kojem sam bila s čovekom s kojim živim poslednjih nekoliko meseci. Izašla sam iz kola i krenula prema njemu s pitanjem dokle namerava da me kinji. On je iznenada seo u automobil, upalio ga i krenuo prema meni. Stariji sin me je povukao unazad. Kad je pošao u rikverc, umalo je sina udario - priča u jednom dahu naša sagovornica i dodaje:- Drugo vozilo mu je preprečilo put, pa je pobegao kroz žbunje i otišao u Horgoš. Miroslav je tada, po sopstvenom priznanju, rekao da je držao „hekler“ s metkom u u cevi ispod desnog sedišta. Pobegao je da sinovi ne gledaju kako nas ubija.Kada je 15. maja otišla u policiju da zatraži pomoć, rekli su joj da dođe u ponedeljak. Nažalost, dan ranije u Martonošu se desio masakr.Tražim zaštitu- Zbog toga sam sutradan otišla u policiju, koja je Miroslava uhapsila. Nakon svih strahota koje su se desile u Martonošu i Oromu, očekujem da me država zaštiti. Nažalost, to će trajati dok bude u zatvoru. Šta će biti kad izađe - glasom punim brige priznala je J. Š., a onda zaplakala.- Posedujem snimak telefonskog razgovora u kojem Miroslav priznaje da je zakopao oružje i bombe. Živim u strahu. Budim se i ležem sa istim mislima. Već je bio u zatvoru zbog nasilja u Užicu. Tukao me je ranije - kaže J. Š.Tužilaštvo u Senti predložilo je Miroslavu V. određivanje pritvora do 30 dana.

Država u akciji koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost KONKRETNI KORACI PROTIV NASILJAKoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, kojim predsedava prof. dr Zorana Mihajlović, zahvalilo se ministarstvima pravde, policije, socijalnog rada i zdravlja za prihvatanje inicijative za sastanak i pripremu sistemskog odgovora na nasilje.„To su veoma važni koraci u predstojećem odlučnom suzbijanju nasilja, na čemu insistira Koordinaciono telo čitavih sedam meseci, od formiranja. Poseban fokus ćemo staviti na unapređenje zakonodavstva, punu primenu zakona, ali i oslobađanje od straha od prijavljivanja nasilnika, bilo da smo žrtve ili posmatrači“, navodi se u saopštenju.

Pretio supruziODUZETI MU PUŠKA I 65 METAKAR. P. (41) iz Velebita kod Kanjiže uhapšen je zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici. On je pretio ubistvom supruzi M. P., koja ga je prijavila policiji. Od R. P. oduzeta je lovačka puška i 65 metaka. Policija je podnela krivičnu prijavu i protiv majke R. P. jer je lakše povredila snaju. Kad je čula da joj je sina prijavila policiji, svekrva je izgrebala snaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track