POTVRĐENA OPTUŽNICA Supruga nasmrt pretučenog invalida iz Subotice: Neki od ubica su još na slobodi!

Četvorica osumnjičena za teško ubistvo

POTVRĐENA OPTUŽNICA Supruga nasmrt pretučenog invalida iz Subotice: Neki od ubica su još na slobodi!

Crna Hronika -

Viši sud u Subotici potvrdio je optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv četvorice osumnjičenih za teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju prema pokojnom Zoltanu Bukovcu iz Subotice.

Rajko Maravić, sekretar suda, saopštio da je optužnica za ubistvo potvrđena protiv Stefana Loče, Maria Bašić Palkovića, Marka Pavkovića i Ognjena Pavlovića.

"Predmet je dat u rad sudiji i nakon održavanja pripremnog ročišta biće zakazan glavni pretres čime počinje i suđenje četvorici okrivljenih", navodi Maravić.

Bukovca je pretukla grupa mladića 13. januara ove godine u dvorištu stambene zgrade u kojoj je živeo, a preminuio je tri nedelje kasnije od teških povreda lobanje. Četvorica optuženih polomili su mu lobanju na šest mesta kada su slučajno naleteli na njega u mraku dok su trčali za drugim muškarcem.

Valerija Bukovac, supruga preminulog, međutim, tvrdi da je u prebijanju učestvovalo još mladića koji su na slobodi.

"Suprug je te noći otvorio kapiju da bih mogla da uđem u dvorište, ali sam ga zatekla kako leži u dvorištu. Bio je invalid i pomislila sam da je pao, ali kada sam prišla videla sam da mu je lice unakaženo. Htela sam da uđem u zgradu ali nisam mogla pošto je vlasnik obližnjeg kafića, koji je bio prava meta batinaša, zaključao vrata. Iste noći je uhapšena grupa mladih, ali je troje pušteno iz pritvora, a tek kada je na moje insistiranje urađena DNK analiza odeće mog supruga pronađeni su i nepoznati uzorci", kaže Valerija.

"Nadam se da će dopuniti ceo postupak, jer je još neko tukao Zoltana, ali je na slobodi, dok mog muža koji ni mrava ne bi zgrazio više nema. Imam puno poverenja u novog načelnika subotičke policije koji me je primio i verujem da će istraga biti dopunjena", kaže Valerija Bukovac.

(Blic/B. Vučković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja