POVREĐENI RADNICI U TIGRU: Vrištali su dok ih je struja pržila!
Foto: Fonet

Šest radnika povređeno u fabrici „Tigar tajers“

POVREĐENI RADNICI U TIGRU: Vrištali su dok ih je struja pržila!

Crna Hronika -
U fabrici je nestala električna energija, a kad su električari ušli da otklone kvar, pretrpeli su strujni udar. Trojica teže povređenih prebačena u KC Niš

PIROT - Šestorica električara povređena su juče oko 12.30 sati, kad ih je udarila struja u kompaniji „Tigar tajers“ u Pirotu. Trojica radnika su s težim povredama prevezena u nišku bolnicu, dok su njihove kolege zadržane na lečenju u Pirotu.Nesreća se dogodila u takozvanoj pripremnoj sobi u pogonu „Valjare“.- U fabrici je nestala električna energija i došlo je do varničenja u pogonu. Električari su ušli da otklone kvar i pretrpeli strujni udar - rekla je Emilija Lilić, menadžerka internih komunikacija u „Tigar tajersu“.Očevici kažu da je na jednom od razvodnih mesta odjednom počelo da šišti i varniči, začuo se prasak, da bi potom buknuo požar.- Vatra je zahvatila trojicu najbližih radnika. Nastala je panika i pometnja, ali kolege povređenih brzo su se snašle i izvukle ih iz te prostorije. Sve se odigralo tako brzo da niko u ovom trenutku ne može da kaže kako je sve počelo. Čuli su se krici i zapomaganje, lakše povređeni su psovali - ispričao je očevidac.Na lice mesta ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći, koje su zbrinule nastradale električare.- Prizor je bio jeziv! Radnici su imali opekotine po telu, neki su jaukali... Lekari su odmah pritrčali u pomoć i prevezli ih u pirotsku bolnicu - kaže izvor Kurira iz istrage.Zbog teških opekotina u KC Niš prevezeni su Miodrag Panić (56), Dragan Sokolović (43) i Dejan Mladenović (45), dok su Boban Blagojević (43), Saša Veljković (41) i Nebojša Jovanović (42) hospitalizovani u pirotskoj Opštoj bolnici.- Pacijenti zbrinuti u Pirotu su stabilizovani, svesni i stabilni, a povrede su nesumnjivo nastale usled strujnog udara - izjavio je Goran Petrović, direktor bolnice.U pirotskoj fabrici „Tigar tajers“ oformljena je komisija istražnih organa i stručnjaka za akcidentne situacije, koja nastoji da utvrdi pod kojim uslovima i zašto je došlo do tragedije. Ta kompanija je saopštila da je inspekcija odmah nakon nesreće izašla na lice mesta.

Teške opekotineNISU ŽIVOTNO UGROŽENITrojica radnika zadobila su veoma teške, duboke opekotine po celom telu. Zahvaćeni su otvorenom vatrom. Stanje Panića i Mladenovića veoma je ozbiljno, ali pacijenti su, uprkos bolovima, orijentisani i mogu da razgovaraju s nama - rekla je dr Jadranka Paravina.

Postoje 80 godinaKUPIO IH „MIŠLEN“„Tigar“ je osnovan 1935. godine kao radionica za proizvodnju gumenih proizvoda i svih vrsta gumene obuće. Sedište kompanije je u Pirotu, a od sredine decembra 2009. fabrika se nalazi u stoprocentnom vlasništvu francuskog „Mišlena“.

HRONOLOGIJA INCIDENATAseptembar 2009 - sedmoro radnika fabrike „Prvi partizan“ iz Užica poginulo u seriji eksplozija koje su se dogodile na odeljenju za barutno punjenjeoktobar 2013 - D. L. iz Velike Moštanice, radnik u fabrici papira u Beogradu, poginuo kada ga je pokretna traka povukla u valjak, koji ga je samleodecembar 2013 - trojica radnika povređena u eksploziji u valjevskoj vojnoj fabrici „Krušik“januar 2015 - trojica radnika povređena u eksploziji kotla u valjevskoj fabrici „Samedi“. Nekoliko dana nakon nesreće jedan od radnika preminuofebruar 2015 - dva radnika teško povređena kad se na njih obrušio plafon napuštene PKB hale u Grockoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track