Povređeni radnik Rudarskog basena Kolubara stabilno
Foto: Beta

Na intezivnoj nezi

Povređeni radnik Rudarskog basena Kolubara stabilno

Crna Hronika -
Darko Krsmanović povređen je u subotu pri obavljanju svakodnevnih poslova pripremnih radova na Polju D, pri postavljanju pontona, kada je došlo do popuštanja krana na mašini cevopolagač, koji je pao na trojicu radnika

BEOGRAD - Posle obavljene operacije zdravstveno stanje povređenog Darka Krsmanovića, koji je juče teško povređen na kolubarskom Polju "D", stabilno je i njegovo lečenje nastavlja se u jednici intenzivne nege Urgentnog centra u Beopradu, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS) .

Povređenog Krsmanovića danas su obišli ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, direktor EPS-a Aleksandar Obradović i direktor Rudarskog basena "Kolubara“ Milorad Grčić.

Krsmanović povređen je u subotu pri obavljanju svakodnevnih poslova pripremnih radova na Polju "D”, pri postavljanju pontona, kada je došlo do popuštanja krana na mašini cevopolagač, koji je pao na trojicu radnika.

Radnik Goran Popović je preminuo na putu do bolnice, a Marko Ćosić ima lakšu povredu glave i pušten je na kućno lečenje. Na teren su u subotu izašle ekipe Službe za bezbednost i zdravlje na radu RB "Kolubara" i policija, a o nesreći je obavešten i rudarski inspektor, navedeno je u saopšetnju EPS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track