PRAVIO EUROKREM OD OTPADA: Kod trovača iz Rume nađeno pola tone lažnog slatkiša!
Foto: Shutterstock

Prevara

PRAVIO EUROKREM OD OTPADA: Kod trovača iz Rume nađeno pola tone lažnog slatkiša!

Crna Hronika -
Osumnjičeni, čije ime nije saopšteno, pored krema pravio i čokolade, koje je potom po nižoj ceni prodavao na gradskoj pijaci

SREMSKA MITROVICA - Policija je u jednom stanu u Rumi pronašla 500 kilograma guste kremaste mase nalik na „eurokrem“, za koji se sumnja da je pravljen od otpada!Identitet muškarca koji se sumnjiči da je pravio lažni krem policija nije saopštila, ali će protiv njega biti podneta krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju.

„Svislajonova“ ambalaža- Prilikom pretresa stana kod njega je, osim 500 kilograma mase koja podseća na „eurokrem“, pronađeno i 89 već napunjenih plastičnih tegli - saopštio je PU u Sremskoj Mitrovici.

U tegli i folijiPronađeno je i 397 tabli čokolade ručne izrade s pečatom preduzeća „Svislajon“ i natpisom „Poljupci“, 24 pleha za izlivanje čokolade, 41 truba ambalažne folije s pečatom „Svislajon“ i nazivom „Florida bel“ i 335 praznih tegli s poklopcem.- Sumnja se da je otpadni krem, za koji se još uvek utvrđuje gde ga je nabavljao, delom pakovan u plastične tegle, a delom pomešan sa sredstvom za zgušnjavanje i razlivan u plehove, a zatim pakovan u foliju - saopštila je policija.Slatkiše koje je pravio od otpada osumnjičeni je po nižoj ceni prodavao na pijaci.

Po istom receptuTOPIO ČOKOLADU S DEPONIJEPolicija je, podsetimo, u januaru prošle godine uhapsila Josifa K. (51), koji je topio čokoladu ukradenu s vršačke deponije i od nje pravio krem, koji je pakovao u kantice i preprodavao po gradu. Josif K. čokoladu s deponije čistio je od čvrstih slojeva plastike, ali je foliju koju nije mogao da odvoji topio zajedno sa čokoladom i sve to pretvarao u krem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track