PRESUDA ZA ADU HUJU: Dušanu Jovanoviću (20) 8 godina robije za tri mlada života
Foto: Zorana-jevtic

Vozač BMW smrti

PRESUDA ZA ADU HUJU: Dušanu Jovanoviću (20) 8 godina robije za tri mlada života

Crna Hronika -
Osuđeni je priznao da je vozio bez dozvole i pod dejstvom alkohola, kao i da je nastradali Janković bio u gepeku, ali da deo odgovornosti treba da preuzmu oni koji su se bavili izgradnjom, održavanjem i signalizacijom puta ka Adi Huji, gde su prilkom sletanja automobila u Dunav život izgubili Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20)

BEOGRAD - Dušan Jovanović (20), vozač automobila BMW u kojem su Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) poginuli prilikom sletanja u Dunav na Adi Huji, osuđen je na godina 8 godina zatvora.

Prema rečima sudije Slavice Nikolić, kazna nije mogla da bude niža jer bi to poslalo pogrešnu poruku drugim mladim ljudima, takođe akterima slicnih saobraćajnih nesreća.

"Izvršili ste niz prekršaja koji su doveli do užasnog ishoda. Vaša bahata vožnja dovela je do smrti tri osobe", rekla je sudija.

Zamenik tužioca Jasmina Stanković naglasila je da je Jovanović vozio bez položenog vozačkog ispita, kao i da je protiv njega podneto više prekršajnih prijava, koje na njega nisu uticale.

Jovanovićev branilac Zoran Perović kaže da Dušan priznaje da je vozio bez dozvole i pod dejstvom alkohola, kao i da je nastradali Janković bio u gepeku, ali naglašava da deo odgovornosti treba da preuzmu i oni koji su se bavili izgradnjom, održavanjem i signalizacijom puta ka Adi Huji.

Otežavajuća okolnost za Dušana Jovanovića bila je i to što je pre nesreće napravio čak 27 saobraćajnih prekršaja.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Od toga čak osam puta vozio je bez dozvole. Ipak, nijedna od tih prijava nije okončana presudom, zastarelo je osam postupaka, izdata je jedna naredba za privođenje, dok je 14 procesa odloženo zbog nepronalaska okrivljenog. Pored prekršajnih, u Jovanovićevom dosijeu nalazi se i jedna krivična prijava.

Podsetimo, teška nesreća dogodila se 22. novembra prošle godine, kad je Jovanović automobilom pri brzini većoj od 110 kilometara na sat uleteo u reku.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Troje mladih nije uspelo da se izvuče, među njima i Miloš Janković, koji je bio u gepeku, i preminuli su u vozilu, dok je Jovanović uspeo da se spase, kao i Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18), sin poznate voditeljke Olje Bećković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track