PRETPRAZNIČNI ULOV SRPSKE CARINE: Lažnog gučija i sen lorana švercovali u džakovima!
Foto: CARINA

Kontrola na putu Kosovska Mitrovica - Raška

PRETPRAZNIČNI ULOV SRPSKE CARINE: Lažnog gučija i sen lorana švercovali u džakovima!

Crna Hronika -
Pronađeno je i više od 100 muških majica, farmerki i bermuda sa oznakama poznatih brendova kompanija "Pol&Šark", "Armani", "Hermes", "Dizel"
1 / 9 Foto: CARINA

BEOGRAD - Carinici su u dve odvojene akcije sprečili krijumčarenje velike količine tekstila, ženskih tašni, alata, rezanog duvana i pčelinjeg propolisa, saopštila je danas Uprava carina.

Dubinskom kontrolom na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Raška carinici su juče otkrili da se u autobusu koji saobraća na redovnoj liniji Priština - Novi Pazar nalazi velika količina neprijavljene robe, sakrivene u prtljažniku i pored zadnjih vrata, navedeno je u saopštenju.

Autobus je pod pratnjom sproveden do carinske ispostave u Novom Pazaru gde je izvršen detaljan pregled.Tada je potvrđeno da se u džakovima nalazi preko 60 ženskih tašni sa oznakama poznatih svetskih marki poput "Majkl Kors", "Guči" i "Iv Sen Loran", 30 raznih uređaja (bušilice, aparati za varenje, pištolji za nitne, jedna testera za živu ogradu), preko 100 muških majica, farmerki i bermuda sa oznakama poznatih brendova "Pol&Šark", "Armani", "Hermes", "Dizel" i sedam kutija u kojima se nalazilo preko 3 kilograma rezanog duvana.

Vozač koji je upravljao autobusom je izjavio da mu je neko u Prištini dao robu da je preveze do konačnog odredišta, a carina sa terena saznaje da su najverovatnije u pitanju samo dobre kopije.Carinici su izrazili sumnju da se radi o robi koja povređuje pravo intelektualne svojine, pa to će to biti dokazivano tokom postupka, piše u saopštenju.

Drugi slučaj odigrao se tokom dubinske kontrole starog novosadskog puta, kada je u automobilu "folksvagen - šaran" beogradskih registarskih oznaka otkriveno preko 2.000 neprijavljenih ženskih farmerki i 100 teksas košulja.Automobilom koji se kretao iz pravca Inđije upravljao je 48. godišnji srpski državljanin u pratnji supruge, a carinici su ih zaustavili u Staroj Pazovi da bi izvršili detaljnu kontrolu. Da bi smestio toliku količinu neprijavljene garderobe, bračni par je bio primoran da skine zadnja sedišta i tako napravi dodatni prostor u automobilu.

S obzirom da vrednost otkrivene garderobe prelazi trećinu vrednosti vozila, privremeno je zadržan i automobil kojim je roba prevožena. Na graničnom prelazu Gradina danas su carinici sprečili unos 50 kilograma neprijavljenog pčelinjeg propolisa.Lekoviti pčelinji proizvod otkriven je u automobilu marke "folksvagen - pasat", bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao bugarski državljanin.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da ima malo metalnih nastavaka za ramove za košnice, što je i dokazao otvorivši prtljažnik. Međutim, carinik je želeo detaljnije da pregleda vozilo i tada se ispostavilo da se ispred suvozačevog sedišta i na patosu između prednjih i zadnjih sedišta nalazi 5 kesa sa čak 50 kilograma pčelinjeg propolisa. Propolis, neutvrđene čistoće, je privremeno zadržan, a protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track