PRETUČENA DOK JE SKUPLJALA HLEB IZ KONTEJNERA: Ostavite me živu da još jednom vidim unučiće!
Foto: Drafan Ilić

Krvnički prebijena žena iz Zaječara

PRETUČENA DOK JE SKUPLJALA HLEB IZ KONTEJNERA: Ostavite me živu da još jednom vidim unučiće!

Crna Hronika -
Ovako je Mileva Stojimirović (61) preklinjala dvojicu mladića koji su je napali i brutalno udarali

ZAJEČAR - Bila su dvojica, obojica obučena u crno od glave do pete. Nešto su vikali dok su mi prilazili. Kad sam se okrenula, jedan me je karate udarcem nogom pogodio u glavu i srušio. Pokušala sam da ustanem, ali me je tada napao i drugi. Šutirali su me do iznemoglosti, ne znam kako sam ostala živa - kaže za Kurir Mileva Stojimirović (61) iz Zaječara, koja je krvnički pretučena kod kontejnera u centru grada.Mileva je sa stravičnim povredama prebačena u zaječarsku bolnicu, a potom u niški Klinički centar. Iako i dalje u šoku, pristala je da za naš list ispriča o drami koju je jedva preživela. Divljački napad se dogodio u ponedeljak u cik zore, kad je Mileva, kako kaže, krenula da iz kontejnera iza „Intereksa“ pokupi stari hleb za svinje.Udarali i psovali- Tu mi jedan prijatelj uvek ostavlja suvi hleb, ali moram da poranim da ga neko ne pokupi pre mene. Nikad nije bilo problema do tog jutra. Uobičajeno sam dovukla kolica do kontejnera i počela da pretražujem. Videla sam da mi se približavaju dva mladića od dvadesetak godina. Počeli su nešto da viču, a potom me iznenada zaskočili i srušili na zemlju - priča kroz suze Mileva Stojimirović, penzionisana pomoćna radnica Zdravstvenog centra u Zaječaru.Narednih nekoliko minuta ličilo je na scene iz najstrašnijih filmova.- Od udaraca u glavu krv mi je liptila i na nos i na usta. Udarali su me, šutirali, u jednom trenutku sam osetila kako mi puca vilica... Molila sam ih i kumila da me ostave živu da vidim unučiće, ali nisu stali... Bukvalno su vežbali karate na meni i sve vreme me psovali. Tako su me tukli dok nisam izgubila svest. Kad sam došla k sebi, nije ih bilo, a ja sam ležala u ogromnoj lokvi krvi - priča Mileva, dok joj se ruke tresu.Napadači skinhedsi?Iako brutalno izubijana, ona je nekako, pomoću kolica, uspela da stigne do svoje kuće, odakle ju je sin Dejan prevezao u bolnicu. Zaječarska policija je odmah pokrenula široku akciju pronalaženja dvojice huligana, koji možda pripadaju skinhedsima. Kako saznajemo, nekoliko osoba je privedeno na saslušanje i veruje se da će osumnjičeni uskoro biti uhapšeni.

Ide na operacijuSLOMLJENA JOJ VILICAMileva se oporavlja na Stomatološkoj klinici u Nišu.- Pacijentkinja ima teške telesne povrede. Ima prelom gornje vilice i očno-nosnog dela. Neurohirurg je isključio povrede centralnog nervnog sistema. Kod nas je dobila terapiju i u toku je priprema za operaciju. Uprkos teškim povredama, ona je ipak stabilna i komunikativna - izjavio je zamenik direktora Odeljenja maksilofacijalne hirurgije doktor Dragan Krasić.

Ima četvoro unučićaNISU SOCIJALNO UGROŽENIMileva Stojimirović živi sa sinom, snajom, ćerkom i četvoro unučića. Porodica nije socijalno ugrožena, jer Mileva prima penziju, a sin i ćerka su zaposleni. Prvi komšija Svetislav Ristić kaže da Stojimirovići zarađuju poštenim radom.- Sve najlepše mogu da kažem o njima. Nije imala neprijatelje, s kim bi se ona ovde zamerila. Strašno je da joj se tako nešto dogodi - kaže komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track