PREVARA: „Vidovita“ Nada iznudila starici 80.000 evra i zlato
Foto: Shutterstock

Protiv Beograđanke podneta krivična prijava tužilaštvu

PREVARA: „Vidovita“ Nada iznudila starici 80.000 evra i zlato

Crna Hronika -
Nada H. pretila Slobodanki B. da će zbog velikog uticaja crne magije iznenada da umre ukoliko joj ne da novac i nakit

BEOGRAD - Treće osnovno tužilaštvo proverava navode krivične prijave koju je protiv Nade H. iz Beograda podnela Slobodanka B. (79) zbog sumnje da joj je iznudila 80.000 evra i tri kilograma zlata.Kako se navodi u krivičnoj prijavi, nesrećnu staricu Nada H. uspela je da prevari predstavljajući se kao vidovnjakinja. Tvrdila je da je Slobodanka B. pod uticajem crne magije koju ona može da joj skine.- Imala sam jake bolove u leđima 2009. i nekoliko puta sam posećivala lekare u Nemačkoj, ali su oni tvrdili da sam uobrazila bolest i da mi nije ništa. Tada sam odlučila da pomoć potražim putem alternativne medicine - kaže Slobodanka B.Slepo joj verovalaIste godine, kad je krenula u Srbiju, na aerodromu u Frankfurtu upoznala je ženu kojoj se požalila, a ona joj je dala brojeve telefona Nade H.- Kada sam stigla u Srbiju, pozvala sam Nadu, koja mi je odmah rekla da sam pod velikim uticajem crne magije. Uplašena, slepo sam joj verovala iako se nikad nismo srele. Slušala sam svaki njen savet i instrukciju i tako sam joj sredinom septembra 2009. dala 2.000 evra. Posle nekoliko dana tražila je još 10.000 evra - navodi žena, koja tvrdi da je Nada iskoristila njenu bolest i strah.Iznos od 10.000 evra, na zahtev „vidovnjakinje“, starica je poslala autobusom na liniji Beograd - Novi Sad.- Pretila je smrću meni, ali i jednoj bebi iz moje porodice. Nisam znala šta da radim i nisam videla drugi izlaz nego da joj novac i pošaljem - navodi ona.„Vidovita“ Nada, međutim, ni tada se nije zaustavila. Nekoliko meseci kasnije, ponovo je počela da zove nesrećnu ženu i preti joj da će umreti ukoliko ne pošalje novac.

Dala tri kilograma zlata

- U tom periodu iznenada mi je umrla sestra, koja nije bila bolesna. Ne znam kako je Nada saznala za to, ali pozvala me je i zapretila da ću proći isto kao sestra ako joj ne budem poslala još novca. Uplašila sam se i nastavila da joj šaljem novac preko Vestern uniona - tvrdi Slobodanka B.Od početka oktobra, u narednih mesec dana, Nada H. pozivala je Slobodanku B. na svakih nekoliko dana, pa je starica na ime Nade H. uplatila novac čak sedam puta i čuva te uplatnice.- Ni to joj nije bilo dovoljno, već su mi početkom oktobra 2010. zatražili da dođem u Beograd i sama donesem 30.000 evra i sve zlato koje sam imala kod kuće. Nakit je bio vredan između 30.000 i 40.000 evra i za svaki komad posedujem račun. Bila sam primorana da poslušam. Rekla mi je i da nikome ne smem da kažem šta traže od mene jer će ubiti bebu iz moje familije kojoj su i ranije pretile - priča Slobodanka B., koja objašnjava da sumnja da je Nada bila sama i da misli da je imala i pomoćnika.

PrevaraNIJE JOJ PRVA PRIJAVAKako Kurir nezvanično saznaje, ovo nije prvi krivični postupak koji je pokrenut protiv Nade H. zbog sumnje da je varala građane.- Postoji krivična prijava i iz 2006. godine protiv nje - kaže izvor Kurira.Od Slobodanke B., kako se sumnja, novac je iznuđivala od septembra 2009. do novembra 2010.- Sumnja se da je Nada na isti način radila i sa ostalim klijentima. Najpre bi procenila kako im je imovinsko stanje, a onda uz pretnje crnom magijom uzimala novac - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track