PRIŠTINA: 6 uhapšeno zbog napada na kosovsku skupštinu, zaplenjeni oružje i municija
Foto: AP/Arhivska Fotografija

Akcija kosovske policije

PRIŠTINA: 6 uhapšeno zbog napada na kosovsku skupštinu, zaplenjeni oružje i municija

Crna Hronika -

PRIŠTINA - Kosovska policija uhapsila je danas šest osoba osumnjičenih za napad na kosovsku skupštinu početkom ovog meseca, a u akciji je zaplenjena određena količina oružja i municije.

Iz kosovske policije saopšteno je da je šest osoba uhapšeno u zajedničkoj akciji policije i Kancelarije specijalnog tužilaštva i da se radi o osobama koje su planirale, organizovale i sprovele napad.

Nakon složene istrage, naredbom Osnovnog suda u Prištini izvršen je pretres na šest lokacija i tom prilikom uhapšeno je šest osumnjičenih, dok su privedene još druge dve osobe.

Osumnjičenima je određen pritvor do 48 sati. Tokom pretresa zaplenjeno je više komada vatrenog oružja, tri automatske puške, dva pištolja, municija kao i ostali dokazni materijal koji je povezan sa slučajem napada na Skupštinu Kosova koji se dogodio 6. avgusta.

Nema detalja o tome ko su uhapšeni i da li su članovi grupe "Rugovci", koja je preuzela odgovornost za ovaj napad i napade na zgradu RTK i kuću direktora kosovskog javnog servisa Mentora Šalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track