Pritvor osumnjičenima za krađu identiteta Andreja Vučića
Foto: Dado Đilas

Pranje novca

Pritvor osumnjičenima za krađu identiteta Andreja Vučića

Crna Hronika -
Portparol suda Tanja Koljenšić precizirala je da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje o određivanju pritvora za sedmoro osumnjičenih, dok u odnosu na četvoro osumnjičenih odbijen predlog Višeg javnog tužilaštva za određivanje pritvora

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za sedmoro osumnjičenih kojima se na teret stavlja da su kradom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i firma "Asomakum", registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića, brata premijera Srbije.

Četvoro osumnjičenih pušteno je da se brani sa slobode. Portparol suda Tanja Koljenšić precizirala je u izjavi Tanjugu da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje o određivanju pritvora za sedmoro osumnjičenih, dok u odnosu na četvoro osumnjičenih odbijen predlog Višeg javnog tužilaštva za određivanje pritvora.

Ova grupa uhapšena je prošlog petka, a uhapšeni se sumnjiče za krivična dela pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojima su državu oštetili za najmanje 300.000 evra. Protiv njih će istragu sprovesti Više javno tužilaštvo u Beogradu.Reč je o istrazi slučaja u kojem je falsifikovana lična karta sa podacima Andreja Vučića korišćena za registrovanje fantomskog preduzeća Asomakum.

Pitanje poslovanja tog preduzeća pokrenuto je prošle jeseni u Skupštini Srbije.Premijer Vučić je nakon toga rekao da je njegovom bratu ukraden identitet, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović da je policija "nepobitno utvrdila" da je bilo falsifikovanja lične karte Andreja Vučića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track