PRIVEDEN SRBIN IZ PRIJEPOLJA: Švercovao garderobu vrednu 50.000 evra!
Foto: Carina

Na graničnom prelazu Horgoš

PRIVEDEN SRBIN IZ PRIJEPOLJA: Švercovao garderobu vrednu 50.000 evra!

Crna Hronika -
Detaljnim pregledom kombija pronađene su torbe u kojima je bilo zapakovano 122 nova komada odeće, svetski poznatih brendova

SRBIJA - Carinici su na graničnom prelazu Horgoš sprečili da u zemlju uđe velika količina neprijavljene firmirane garderobe vredne gotovo 50.000 evra.

Skupa garderoba otkrivena je u kombiju marke "VW", prijepoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin iz Prijepolja. On je putovao sa tri saputnika iz Nemačke u Srbiju i na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi rekao je da ima polovni agregat, nov bicikl, nekoliko korišćenih starih televizora i lične stvari.

Detaljnim pregledom kombija koji je sproveden u saradnji sa graničnom policijom, među prijavljenim stvarima pronađene su i torbe u kojima je bilo zapakovano 122 nova komada odeće, svetski poznatih brendova.

Među stvarima najbrojnije su bile 52 jakne raznih marki poput ''Tommy Hilfiger'', ''Armani'', ''Marco Polo'', ''Bogner'', a najvrednija među njima bila je jakna marke ’’Patchy Cake Eater’’ čija vrednost je procenjena na gotovo 1.300 evra.

Pored jakni u nelegalnom tovaru otkriveno je i 6 muških odela ''Hugo Boss'', 17 pari rukavica marke ''Bogner'', košulje, majice, farmerke i sl.Vrednost otkrivene neprijavljene garderobe koja je privremeno zadržana, procenjena je na 49.148 evra.

S obzrom da vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je zadržano do okončanja postupka.

Foto: Carina
Foto: Carina

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track