PUCNJAVA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Jedan mladić teško, a drugi lakše ranjen
Foto: Printscreen Tanjug

Vatreni obračun na šetalištu

PUCNJAVA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Jedan mladić teško, a drugi lakše ranjen

Crna Hronika -
KOSOVSKA MITROVICA - Mladić srpske nacionalnosti Stefan čavić teško je povređen u pucnjavi koja se dogodila u 21.20 časova u Kosovskoj Mitrovici, dok je lakše povrede zadobio 21-godišnji Aleksandar Kostić, rečeno je u bolnici u tom gradu.

Šef operative KPS za sever Kosova Željko Bojić rekao je da je mladić na odeljenju intenzivne nege, da je zadobio tri prostrelne rane i da je tokom noći operisan.

"Policija je uzela pet izjava od mogućih svedoka i danas se nastavlja rad na slučaju", rekao je Bojić i dodao da je nadležan tužilac slučaj okarakterisao kao pokušaj ubistva.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je jutros da su dvojica u pucnjavi ranjenih mladića stabilno, ali da se kod teže povređenog ne isključuju komplikacije.

Ivanović je rekao da je teže povređeni Stefan Čavić ranjen iz vatrenog oružja, da ima tri prostrelne rane, u predelu grudnog koša i dve u predelu stomaka.

"Ima opsežne povrede tkiva i krvnih sudova, posle operacije je stabilno, ali je njegovo stanje i dalje neizvesno i ne isključuju se eventualne komplikacije", rekao je Ivanović.

Pucnjava se dogodila preko puta diskonta "Vrbas" u centralnoj ulici u Kosovoskoj Mitrovici. Na licu mesta došli su odmah pripadnici kosovske policije i specijalizovane jedinice koje su obavile uviđaj. I pripadnici italijanskog Kfora su bili na licu mesta.

Ovaj deo ulice, koji se koristi kao ššetališšte, bio je zatvoren za peššake posle incidenta.

Za sada se ne zna motiv sukoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track