PUŠKA OPALILA POSLE LOVA: Otac male Elene (8) proglašen krivim, ali nije kažnjen
Foto: Nebojsa Mandic

Presuda Darku Krsmanoviću

PUŠKA OPALILA POSLE LOVA: Otac male Elene (8) proglašen krivim, ali nije kažnjen

Crna Hronika -
Elenin otac i deda vratili su se tog dana iz lova, a nakon što su očistili puške, ostavili su ih na stolu. Izašli su iz sobe, a u njoj su ostali Elena i njen mlađi brat Filip (4). Ubrzo je odjeknuo pucanj, a patron iz puške pogodio je Elenu u glavu

BEOGRAD - Darko Krsmanović (35), otac osmogodišnje Elene, koja je stradala kad je pod nerazjašnjenim okolnostima opalila puška koju je Krsmanović doneo iz lova i ostavio na stolu u dnevnom boravku, proglašen je krivim, ali mu nije izrečena kazna.Naime, Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je Krsmanovića za teško delo protiv opšte sigurnosti iz nehata, ali je odlučio da ga ne kazni zbog tragičnih posledica.

- Posledice dela teško su pogodile optuženog i njegovim kažnjavanjem ne bi bila postignuta nikakva svrha - naveli su u Drugom osnovnom tužilaštvu, koje se nije žalilo na presudu suda.Tragedija u kojoj je poginula mala Elena dogodila se 14. decembra 2014. godine u porodičnoj kući Krsmanovića. Elenin otac i deda vratili su se tog dana iz lova, a nakon što su očistili puške, ostavili su ih na stolu. Izašli su iz sobe, a u njoj su ostali Elena i njen mlađi brat Filip (4).

Ubrzo je odjeknuo pucanj, a patron iz puške pogodio je Elenu u glavu i na mestu je usmrtio. Na suđenju nije rasvetljeno ko je povukao oroz.(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track