REKETAŠ Miroslav Bogićević: Pet godina sam Dinkiću davao milione u kešu!
Foto: Zorana Jevtić

Izneo teške optužbe

REKETAŠ Miroslav Bogićević: Pet godina sam Dinkiću davao milione u kešu!

Crna Hronika -
Vlasnik „Farmakoma“ izjavio na saslušanju u MUP da je svakoga meseca bivšem ministru morao da daje između milion i milion i po dinara

BEOGRAD - Šabački biznismen Miroslav Bogićević, koji je optužen za višemilionske zloupotrebe, tvrdi da ga je bivši ministar Mlađan Dinkić reketirao punih pet godina i da mu je za to vreme uzeo najmanje 70 miliona dinara u kešu.Tokom saslušanja u policiji, na koje je pozvan zbog provere poslovanja „Farmakoma“, Bogićević je, prema nezvaničnim informacijama, policiji detaljno govorio o tome kako su se njegov sunovrat i hapšenje dogodili kad je odlučio da Dinkića više ne plaća.Upoznali se na večeri- Mlađana Dinkića upoznao sam 2008. godine tokom izborne kampanje u Šapcu. Organizovao sam večeru zatvorenog tipa za nekoliko ljudi, među kojima je bio i on - ispričao je navodno Bogićević.Kako je rekao, ubrzo posle prvog susreta, tadašnji ministar ekonomije i regionalnog razvoja pozvao ga je i zatražio da se ponovo sastanu. Na narednom sastanku, kako izvor Kurira navodi, Bogićević je rekao da mu je Dinkić otvoreno tražio da finansira njegovu stranku.- Od tada, pa narednih pet godina, sve do 2013, Mlađanu Dinkiću sam mesečno davao između milion i milion i po dinara u kešu - izneo je teške optužbe jedan od nekada najbogatijih Srba.Bogićević je pojasnio da je njegova mesečna obaveza plaćanja, bar kako je on mislio, prestala kad je Dinkić izašao iz Vlade Srbije. Međutim, kako izvor Kurira navodi, prema rečima Miroslava Bogićevića, Dinkić mu je tada na jednom sastanku u „Pica baru“ tražio iznos od skoro milion evra kako bi mu izdejstvovao povoljnije kredite kod banaka.- Prebacio sam mu, na ime sponzorstva, 200.000 evra na račun KK Radnički iz Kragujevca. Međutim, ostatak novca mu nisam dao i tada je počela moja propast. Zberbanka i Findomestik banka pustile su sve kredite na naplatu, čak i one koji još nisu stigli na naplatu - ispričao je na saslušanju Miroslav Bogićević i pojasnio da je u to vreme Dinkić bio član UO Zberbanke.Proneverio 3,9 milijardiMiroslav Bogićević, podsetimo, bio je uhapšen u novembru 2014. i u pritvoru je proveo šest meseci, posle čega je prebačen u kućni pritvor. Optužen je da je preko 42 kredita „Farmakomu MB“ pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,9 milijardi dinara.

Druga stranaDINKIĆ: PONOSAN SAM NA SVOJ RADTo su potpune besmislice i laži. Zato predlažem da se imovinske karte svih sadašnjih i bivših državnih funkcionera i njihove rodbine stave na sto i da se ispita poreklo i način sticanja njihove imovine, pa da vidimo ko je uzimao reket, ko je širio mrežu, a ko je zaista radio u interesu naroda. To je izgleda jedini način da se jednom zauvek prestane s objavljivanjem ovakvih budalaština i lažnih optužbi. A ja sam ponosan na sve što sam uradio za Srbiju - izjavio je Dinkić za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track