REZULTATI OBDUKCIJE: Mali Filip se utopio, nema znakova nasilja
Foto: Policija DE

Tragedija u Nemačkoj

REZULTATI OBDUKCIJE: Mali Filip se utopio, nema znakova nasilja

Crna Hronika -
Istraga smatra, naime, da je posle jedne oluje koja je zahvatila tu pokrajinu u utorak uveče mali Filip, zajedno sa drugom decom iz azilantskog centra radoznalo gledao kako vatrogasci čiste polomljeno drveće i kada je posao završen, sva deca su ostišla svojim roditeljima, osim njega

BERLIN - Petogodišnji Filip iz Srbije čije telo je pronađeno u jednom bazenu u blizini izbegličkog doma u Štralenu, gde je sa porodicom bio smešten, utopio se, saopštili su policija i državno tužilaštvo danas rezultate obdukcije, prenose mediji.

Znaci ili indicije nasilne smrti ili učešća treće osobe nisu pronađeni, javljaju nemački mediji iz Severne Rajne Vestfalije i dodaju da eksperti za sudsku medicinu naglašavaju da je reč o tragičnom događaju. Filip, čije telo je juče pronađeno, a za koga se navodi da je bolovao od epilepsije, došao je sa roditeljima i troje braće i sestara u Nemačku pre nedelju dana i bio je smešten u Centralnom prihvatilištu jednog bivšeg đačkog internata u Štralenu, u pokrajini Severna Rajna Vestfalija.

Istraga smatra, naime, da je posle jedne oluje koja je zahvatila tu pokrajinu u utorak uveče mali Filip, zajedno sa drugom decom iz azilantskog centra radoznalo gledao kako vatrogasci čiste polomljeno drveće i kada je posao završen, sva deca su ostišla svojim roditeljima, osim njega.

Filip je tada, najverovatnije, krenuo ka tom bazenu za prečišćavanje vode, ograđenim žicom od 2,1 metar visine, obraslom u bršljan, uspenjao se i pao u vodu, prenose mediji procene istrage.

Kapija tog bazena površine osam puta osam metara bila je zaključana, a pošto je voda bila prekrivena algama i delovala kao zelena površina, moguće je da je dete pomislilo da se po toj površini može trčati, objašnjavaju iz istrage slučaj ovaj tragičan događaj. Za Filipom je tragalo oko 100 policajaca, a u akciji su bili i dobrovoljni vatrogasci, prenose mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track