RODITELJI U PANICI: Pokušane tri otmice dece u Kosovskoj Mitrovici
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Povećan broj patrola na ulici

RODITELJI U PANICI: Pokušane tri otmice dece u Kosovskoj Mitrovici

Crna Hronika -
U poslednjih desetak dana policiji u Kosovskoj Mitrovici prijavljena su tri slučaja pokušaja otmice dece zbog čega će, kako je danas najavljeno, biti povećan broj policajaca u blizini škola u ovom gradu.

Kosovska policija privela je sinoć u Kosovskoj Mitrovici jednog kosovskog Albanca za kojeg je sumnjala da je umešan u ove slučajeve, ali je on ubrzo pušten na slobodu jer od strane dece i roditelja nije identifokovan.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić kaže da je policija upoznata sa sumnjama pokušaja otmice dece, ali da je tužilac to kvalifikovao kao krivično delo krađe i krivično delo napada.

"Vezano za ove slučajeve, preduzeli smo mere i radnje, a jedna od mera je da će biti povećan broj policajaca u blizini škola. Takođe preduzimamo i druge mere o kojima zbog interesa istrage ne mogu da govorim", rekao je Bojić.

Prema tvrdnjama roditelja slučajevi pokušaja otmice dogodili su se u centru Kosovske Mitrovice zbog čega su uplašeni, pa mnogi od njih ovih dana svoju decu prate na putu od kuće do škole i nazad.

Prvi pokušaj otmice registrovan je u selu Babin Most početkom maja ove godine kada su otmicari na silu pokušali da jednu srpsku devojčicu uvuku u svoje vozilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track