RONIOCI TRAŽE TELO: Pozlilo mu, izašao iz auta i survao se u kanjon Morače
Foto: Dami

Koban povratak iz manastira Ostrog u Srbiju

RONIOCI TRAŽE TELO: Pozlilo mu, izašao iz auta i survao se u kanjon Morače

Crna Hronika -
Tomislav Perić (52) iz Velikog Polja kod Obrenovca nastradao na putu Kolašin--Podgorica, naočigled supruge, brata i snaje. Od roditelja i ćerki juče su krili strašnu istinu

KOLAŠIN - Tomislav Perić (52) iz Velikog Polja kod Obrenovca survao se juče u kanjonu Morače, pošto je na trenutak izašao iz automobila kojim se sa porodicom vraćao iz manastira Ostrog. Nesreća se dogodila na magistralnom putu Kolašin-Podgorica, naočigled njegovog brata, koji je vozio automobil, supruge i snaje, a Perićevo telo ronioci do zaključenja ovog broja našeg lista nisu našli u nabujaloj Morači.

Pad u ponor... Kanjon Morače na putu Kolašin-Podgorica
Pad u ponor... Kanjon Morače na putu Kolašin-Podgorica

- Pozlilo mu je tokom vožnje i zaustavili smo se da bi malo izašao. Stajao je na ivici proširenja pored puta, neposredno ispred tri vezana tunela. Iznenada je skliznuo i upao u provaliju - ispričali su članovi porodice, koji su odmah pozvali policiju.- Potraga za njim je u toku - rekla je juče zamenica osnovnog državnog tužioca Maja Šćepanović.Mesto gde je Perić pao u provaliju, kako kažu, najdublji je deo kanjona Morače.Majka, otac, ćerke Aleksandra i Biljana i ostali ukućani koji su u Velikom Polju sinoć nisu verovali da je Tomislav mrtav.- Moj Toma nije umro. On je u bolnici, tako mi je sin Predrag rekao. Otišao je u Ostrog, ja sam ga tamo poslala zbog zdravlja, nije mogao da spava, bio je uznemiren. Nije hteo da ide, bunio se, kao da je nešto predosećao - rekla je sinoć za Kurir Zlatka Perić, Tomislavova majka.

Vraćali se sa izleta... Manastir Ostrog
Vraćali se sa izleta... Manastir Ostrog

Ona je, plačući, kazala da su njeni sinovi i snaje u subotu krenuli u Ostrog i odlučili da tamo prespavaju jer je Tomislav već išao u manastir posle poplava, pa mu je bilo bolje. Kada su krenuli nazad, osećao se dobro, ali mu je u putu pozlilo i zatražio je da izađe.- Malo čas sam se čuo sa tatom, kaže da je stric u bolnici, a oni se vraćaju kući - kazao je sinoć Tomislavov bratanac Dušan.Porodica Perić se u Veliko Polje doselila sa Kosova pre desetak godina, bavili su se auto-prevozom. Tomislav je sa suprugom i ćerkama živeo u kući pored roditeljske.Nedaleko od mesta gde je Perić pao ronioci su pronašli i „golf“, koji se u ponedeljak survao u reku i u njemu telo Ljubomira Jovanovića, koje nisu uspeli da izvuku zbog nepristupačnosti terena.

Put kroz kanjon odneo mnogo životaSERIJA UDESA- januar 2014 - Beograđanin Saša Lapčević (40) poginuo je kad je automobilom sleteo u kanjon Morače, u mestu Dromira, na magistralnom putu Podgorica-Kolašin- jul 2014 - Marko Bojković (28) iz Obrenovca teško je povređen kad se na putu Podgorica-Kolašin u kanjonu Morače sudario s autobusom „Auto-litasa“ iz Požarevca- jun 2010 - Saša Dimitrijević (41) iz Užica, njegova supruga Andrijana (40) i njihova petogodišnja ćerka Marta poginuli su kad su u mestu Dromira njihova kola skliznula s puta u kanjon Morače. Njihova druga ćerka Iva (10) preživela je pad jer je ispala iz automobila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track