ŠABAČKA POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Dete iz Dnevnog boravka se vratilo krvavo i sa modricama
Foto: Facebook Printskrin

Šokantne fotografije

ŠABAČKA POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Dete iz Dnevnog boravka se vratilo krvavo i sa modricama

Crna Hronika -

ŠABAC - Fotografije devojčice iz Šapca, koja se iz Dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju, vratila bez zuba, sa iščašenom rukom i ogrebotinama po licu izazvale su lavinu ogorčenih komenatara na društvenim mrežama, ali i predistražni postupak, koji je pokrenula lokalna policija.

Slučaj je javno otkrila Olivera Perić Mićanović, majka devojčice, koja je slike ćerkinih povreda objavila na svom Fejsbuk profilu, uz komentar:

"Ako vaša deca idu u vrtić, školu, dnevni boravak, bilo da su zdrava ili invalidi. Želim svima da se ovakvo dete ne vrati kući bez iskrenog objasnjenja. Molim sve prijatelje, rođake, kolege, koga znam i ne znam da podeli sliku jer ovo treba ceo svet da vidi, a pritom je ovo četvrti put".

Šabačkoj policiji je prijavljen slučaj.

- Trenutno se obavljaju predistražne radnje. Slučaj je prijavljen, ali još nije utvrđeno na koji način je devojčica povređena i da li je i ko za to kriv. Obavljaju se razgovori sa zaposlenima u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju - kaže u policiji.

Roditelji povređene devojčice ne žele da pričaju za medije.

- Upravo sam bio u policiji. Dao sam izjavu. Čujem da rade po hitnom postupku, i da je o slučaju obavešten kabinet ministra policije. Čekaćemo da prvo oni urade svoj posao. Ako ga ne budu uradili, zvaćemo medije - kaže otac povređene devojčice.

Ni njena majka nije želela da razgovara sa novinarima, ali je u jednom od svojih postova na FB navela da su povrede nastale 19. jula:

"Naše dete je danas došlo kući sa ovakvim povredama. Uz šturi komentar da se "ogrebala na kolica". Otišla je u 9 sati, vratili su je sat kasnije. I da je to istina, naše pitanje je gde su u tom trenutku bili zaposleni? I ranije je dolazilo do "sitnih problema" na koja smo reagovali ali je na tome ostalo" - navela je Olivera uz molbu da kao ogorčeni roditelji traže svaku moguću podršku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track