SAČEKUŠA NA PALIĆU: Alen Kurina preživeo devet metaka
Foto: Printskrin YT

Ubistvo Filipa Vilotijevića Kićuna

SAČEKUŠA NA PALIĆU: Alen Kurina preživeo devet metaka

Crna Hronika -
Mladić koji je bio u kolima s Filipom Vilotijevićem pogođen iz blizine kada se napadač pojavio iz mraka i na obojicu otvorio vatru, nova su saznanja policije

NOVI SAD - Istraga o likvidaciji na Paliću, kada je u sačekuši ubijen Filip Vilotijević (28) iz Novog Sada, a njegov prijatelj Alen Kurina (25) iz Subotice teško ranjen, došla je do novih saznanja.Prema najnovijim operativnim podacima, ubice koje su iz automatskog oružja kišom metaka zasule beli BMW X6 u kojem su bili Vilotijević i Kurina nameravali su da ubiju sve u kolima, a ne samo jednog, kako se spekulisalo.Čekali ih kod kućePodsetimo, zločin se dogodio u petak oko 23 sata kod Aleksandrovih salaša na Paliću. Vilotijević i Kurina su te večeri krenuli iz Novog Sada za Suboticu, a na Paliću su upali u zasedu, i to u neposrednoj blizini kuće koja pripada Kurini.- Oštećeni su bili u belom džipu BMW X6, koji pripada Kurini, ali je kola vozio Vilotijević. Nedaleko od Aleksandrovih salaša, na neasfaltiranom putu, sačekao ih je džip u kojem su bile ubice. Iz tog vozila su upaljena dugačka svetla prema BMW, koji je za trenutak zastao. Tada se s desne strane džipa pojavio napadač s fantomkom - objašnjava naš sagovornik.Kurina, koji je bio na mestu suvozača, spazio je ubicu, instinktivno podigao ruku i zalegao, a ovaj je otvorio vatru.- Pogođen je čak devet puta! Sa sedam metaka u ruku, jednim u butinu, a jedan geler pogodio ga je u vrat jer su ubice nastavile da pucaju kad je Vilotijević usmerio kola prema jezeru. Iako je Vilotijević dao gas, nije izbegao metke. Nakon što je prednjim delom automobila uleteo u Palićko jezero, uspeo je nekako da izađe iz auta i padne u vodu, gde je izdahnuo - navodi naš izvor.

Ubijen... Filip Vilotijević stradao kao i njegov otac 1999. godine
Ubijen... Filip Vilotijević stradao kao i njegov otac 1999. godine

U teškom stanjuOd momenta likvidacije Novim Sadom i Suboticom počele su da kolaju razne priče. Najpre se pominjalo da je meta bio Vilotijević, a onda i Kurina.- Od svih priča najveća izmišljotina je da je Kurina namestio ubistvo Vilotijeviću. To su sramne optužbe! Momak je teško ranjen, samo bog zna kako je preživeo, a neko je izmislio da je on smestio ubistvo prijatelju. Alen se nalazi u teškom psihičkom stanju zbog svega i u strahu je - rekao je za Kurir jedan od prijatelja ranjenog mladića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track