ŠARIĆ PRED SUDIJOM: Ko je osmislio da me poveže sa kokainom učinio je pravu stvar jer me je uništio
Foto: Dado đilas

Optužen za pranje 22 miliona evra

ŠARIĆ PRED SUDIJOM: Ko je osmislio da me poveže sa kokainom učinio je pravu stvar jer me je uništio

Crna Hronika -
Nije ovo kao optužnica za kokain, moja reč protiv reči svedoka saradnik, rekao je Šarić, negirajući navode o pranju novca

BEOGRAD - Darko Šarić, optužen za pranje 22 miliona evra od šverca kokaina negirao je danas navode optužnice pred Specijalnim sudom u Beogradu i izjavio da je nabavio izvode banaka, kao i dokumentaciju kojom će dokazati da nema reći o prljavom novcu.

17.23 - Darko Sarić rekao je da ne pamti imena svih svojih firmi.

- Nije mi bilo bitno kako se zovu, važno je bilo da legne novac. Of šor kompanije, kako kaže, nisu se vodile na njegovo ime jer on o tome ne zna ništa.

- Ja o tome nemam pojma, samo sam odlazio da pitam, uglavnom u Prvu banku, da pitam da li je sve po zakonu

17.18 - Šarić je rekao da je onaj ko je osmislio da ga poveže sa kokainom "učinio pravu stvar", jer čim su se njegovo ime i slika pojavili u medijima, niko više nije želeo da poslovno saradjuje sa njim.

15.44 - Šarić je rekao i da može da objasni poreklo svakog centa, tvrdeći da je prvi posao koji je imao u Srbiji prodaja Štampe za 30 miliona evra, od čega je na njegov račun leglo 27 miliona.

- VAC me isplatio na Rajfajzen banku, milion je odbio. Sve je to čist novac, legao je na račun firme koja se vodi na mene i mog brata. Mišković je davao 44 miliona, ali ja sam već pružio ruku VAC-u. Mislim da mi je glavni problem što sam ovako prošao ta Štampa i prijateljstva u Crnoj Gori - rekao je Šarić.

15.25 - Nije ovo kao optužnica za kokain, moja reč protiv reči svedoka saradnika. Postoje pisani tragovi o svemu - rekao je Šarić na pocčtku izlaganja.

Šarić je tačku po tačku odbacio navode tužilastva da je preko ostalih optuženih kupovao poljoprivredna gazdinstva i hotela, a priznao je samo da je hteo da kupi Mitrosrem.

On je pozvao sudsko veće da pozove Ljubišu Buhu Čumeta za svedoka, ukoliko želi da utvrdi poreklo i tok 7,2 miliona od ukupno 22 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja