SASLUŠAN NEBOJŠA ČOVIĆ: Proneverio više od 10 miliona evra za sever Kosova?
Foto: Dragana Udovičić

Specijalno tužilaštvo

SASLUŠAN NEBOJŠA ČOVIĆ: Proneverio više od 10 miliona evra za sever Kosova?

Crna Hronika -
Stanovi trebalo da budu izgrađeni u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a danas je na lokaciji predviđenoj za zgrade samo betonska ploča koju deca koriste kao igralište

BEOGRAD - Bivši Šef Koordinacionog tela za Kosovo, a sada jedan od čelnika Crvene zvezde, saslušan je prošle nedelje u okviru istrage o mahinacijama sa izgradnjom državnih stanova koja je počela krajem 2008. godine.Istraga je pomerena sa mrtve tačke i pokrenut je postupak u Specijalnom tužilaštvu.

MUP je navodno izvršio dodatne provere na osnovu kojih je zaključeno da je prvobitno utvrđeni iznos od oko šest miliona evra proneverenog državnog novca znatno veći i da premašuje deset miliona evra.

"Nedavno je Specijalnom tužilaštvu dostavljena dopuna iz MUP-a na osnovu koje je ponovo pokrenuta istraga i započeta su saslušanja", kaže izvor.

Pre saslušanja prošle nedelje, Čović je tokom decembra 2011. u okviru pretkrivičnog postupka bio obuhvaćen postupkom i tada je dao izjavu.

Stambeni objekti na Kosovu trebalo je da budu u naselju Lamela u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Plan je napravljen 2002. godine, a ugovori potpisani 2004. i to sa rokom izgradnje od 12 meseci. Stanovi nisu izgrađeni. Umesto stanova, danas je na lokaciji predviđenoj za zgrade samo betonska ploča koju deca koriste kao igralište.(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track