SASLUŠANI SVI SVEDOCI: Momčilo Milović pušten na slobodu
Foto: Shutterstock

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine

SASLUŠANI SVI SVEDOCI: Momčilo Milović pušten na slobodu

Crna Hronika -
Njegov advokat Ljubomir Apro kaže da su saslušani svi svedoci i optuženi, te da je Milović nakon toga pušten da ide kuć

NOVI SAD - Bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Momčilo Milović pušten je danas iz pritvora.

Njegov advokat Ljubomir Apro kaže da su saslušani svi svedoci i optuženi, te da je Milović nakon toga pušten da ide kući. Policija je pre dve nedelje uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su oštetili Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine za 24.195.785 dinara.

Uhapšeni su bivši direktor ovog Fonda Milović (60), kao i odgovorno lice Specijalne bolnice za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" iz Bele Crkve L. L. (53), odgovorno lice Samostalne zanatske radnje "Rad" B.B. (57) i odgovorno lice agencije "Kengur" V.M. (52).

Oni se terete da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica i prevara.

Kako kažu iz MUP-a postoje osnovi sumnje da su, prilikom izgradnje objekta za potrebe bolnice "Dr Budislav Babić”, od novembra 2008. do novembra 2009. osumnjičeni nezakonito izvršili izbor agencije "Kengur" za obavljanje nadzora nad radovima koje je izvodila firma Rad, a za koje je utvrđeno da nisu izvedeni u obimu koji je naznačen u privremenim situacijama.

Milović je u januaru ove godine već bio u pritvoru, a tada se pisalo da je osumnjičen da je Fondu za kapitalna ulaganja naneo štetu od 30 miliona dinara prilikom dogradnje Muzičke škole u Šidu, piše Blic.

Tada je uhapšen zajedno sa njegovim stranačkim kolegom iz Demokratske stranke Milivojem Vrebalovom.

Demokrate su navele da je Miloviću i Vrebalovu nuđen novac za prelazak u Srpsku naprednu stranku, ali da oni to nisu prihvatili i da su potom usledila hapšenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track