SENZACIONALNO! UBICA ŽELJKA RAŽNATOVIĆA NA SLOBODI: Gavrić na TAJNOJ LOKACIJI!
Foto: Profimedia, Reuters, Damir Dervišagić

EKSKLUZIVNO

SENZACIONALNO! UBICA ŽELJKA RAŽNATOVIĆA NA SLOBODI: Gavrić na TAJNOJ LOKACIJI!

Crna Hronika -

Trostruki ubica Dobrosav Gavrić (42), koji je 15. januara 2000. godine likvidirao Željka Ražnatovića Arkana, premešten je iz pritvora u Južnoafričkoj Republici, ekskluzivno saznaje Kurir!

KEJPTAUN - Dobrosav Gavrić (42), koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, od pre nekoliko meseci više nije u pritvoru u Južnoafričkoj Republici jer mu je sud u Kejptaunu odobrio da boravi u kućnom pritvoru s nanogicom, saznaje nezvanično Kurir.Ovu informaciju niko od zvaničnika Južnoafričke Republike nije želeo da potvrdi, navodeći da je on i dalje u pritvoru.Srbija bez odgovora- Srbija nije obaveštena o tome jer i ukoliko je zaista u kućnom pritvoru, on formalno i dalje nije slobodan čovek. On je uhapšen u decembru 2011. i Srbija je odmah poslala zahtev za njegovo izručenje, ali već više od šest godina na njega nije odgovoreno - otkriva izvor iz srpskog pravosuđa. Naš sagovornik navodi da veruje da Gavrić zaista više nije iza rešetaka.- Preko Ministarstva pravde najpre je poslata obimna dokumentacija i nekoliko njenih dopuna, a onda je usledilo i nekoliko „urgencija“, ali odgovora do danas nema - dodaje on. Dobrosav Gavrić, koji je ranjen u pucnjavi u „Interkontinentalu“ 15. januara 2000, kad su ubijeni Arkan i dvojica njegovih prijatelja, podsetimo, u Južnoafričkoj Republici uhapšen je 2011. posle pucnjave u kojoj je ubijen šef južnoafričke mafije Siril Bika, a Gavrić ranjen. Od azila do svedokaOd prvog dana hapšenja Gavrić se borio da ostane u toj državi i da ne bude izručen Srbiji. Najpre je zahtevao status izbeglice, za koji je odbijen, a potom je tražio azil u JAR. Navodno, tamošnje vlasti pristale su da ga puste iz pritvora tek pošto je on prihvatio da sarađuje s njima u borbi protiv mafije i otkrije sve što zna o podzemlju.Tokom više saslušanja pred sudom on i njegov advokat su molili sud u Kejptaunu da ga ni po koju cenu ne izručuje Srbiji jer će, ukoliko bude vraćen, sigurno biti ubijen iz osvete.- Bojim se za svoj život jer je Arkan bio komandant bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i ima jaku vojsku sledbenika koji nisu tolerantni - pročitao je sudija Gavrićevu izjavu na jednom od suđenja. Gavrićev advokat Pit Mihalik je pre četiri godine rekao i da su neki od Arkanovih sledbenika postali članovi vlade i ministri i da oni imaju motiv da pokušaju da ubiju Gavrića. On je naveo i da se Gavrić trudio da u JAR ne privlači veliku pažnju „kako ga Arkanovci ne bi ubili“.

Dragan Nikolić Gagi
Dragan Nikolić Gagi

Na suđenju u Srbiji Ceca je Gavrića pljunulaIZDAJNIČE, SMRADU, ĐUBRE

Pre nego što je pobegao iz Srbije, tokom suđenja za trostruko ubistvo u „Interkontinentalu“, u sudnici Višeg suda u Beogradu Arkanova udovica Svetlana Ražnatović i Dobrosav Gavrić su se suočili. Ceca mu se obratila samo jednom.- Izdajniče, znaš li koga si izdao, koga si ubio?! Smradu, đubre - rekla je Gavriću tada pevačica i pljunula ga u lice.Svetlana Ražnatović juče nije želela da komentariše to što je ubica njenog supruga Željka Ražnatovića Arkana pušten iz pritvora.- To je pitanje za naše pravosuđe, a ne za mene - kratko je rekla Ceca za Kurir.

LJ. S.

Jedan saučesnik u zatvoru, o drugom se ništa ne znaMILAN ĐURIČIĆ I DALJE U BEKSTVU

Dobrosav Gavrić iz Srbije je pobegao 2006, neposredno pred izricanje presude za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića. U JAR je, prema sopstvenom priznanju pred sudom te države, došao 2007. i to pomoću falsifikovanih dokumenata. Kaznu zatvora od 30 godina u Srbiji služi Dragan Nikolić Gagi, dok je treći osuđeni za učešće u trostrukom ubistvu u „Interkontinentalu“ Milan Đuričić Miki, koji je takođe osuđen na 30 godina, i dalje u bekstvu i o njegovoj sudbini se ništa ne zna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track