SESTRA MLADIĆA UBIJENOG 2002: Ko je štitio ubicu mog Tihomira?!
Foto: Slađ

Traži istinu

SESTRA MLADIĆA UBIJENOG 2002: Ko je štitio ubicu mog Tihomira?!

Crna Hronika -
Od prvog dana smo znali ko ga je ubio, ali neko je sve to prikrivao 13 godina. Sad želimo da i ta osoba odgovara, kaže Nevenka Knežević za Kurir

NOVI SAD - Od prvog dana smo znali ko je ubica našeg Tihomira. Pitamo se samo zašto je trebalo 13 godina da on bude uhapšen. Ko ga je štitio sve vreme?!Da li će osoba koja ga je prikrivala biti uhapšena, to pitam državu Srbiju, kaže u ispovesti za Kurir Nevenka Knežević, rođena sestra Tihomira Ponjevića (23) iz Obrovca, kog je Marko Milovanov (35) iz Tovariševa ubio 2002. nakon udarca auto-dizalicom, a koji je tek u petak otkriven kao zločinac.Otac umro od tugeSestra ubijenog mladića ističe da se ime ubice pominjalo još istog jutra nakon što se zločin dogodio. Uprkos tome, policija, tužilac i istražni sudija su tad zaključili da je Ponjević stradao u saobraćajnoj nesreći i istraga nije vođena.- Tog jutra krenule su priče, koje kruže i dan-danas. Moj pokojni otac Kosta, koji je od tuge umro 2012. godine, stalno je govorio da je to Marko uradio. Obilazio je sve institucije, ali je nailazio na zatvorena vrata ili na odgovore da je predmet zaključen i da je u pitanju saobraćajna nesreća - priča plačnim glasom Nevena Knežević.

Njihova tvrdnja da je Tihomir ubijen dokazana je i obdukcijom.- U izveštaju s obdukcije piše da je moj brat ubijen, a ne da je nastradao u saobraćajnoj nesreći. Mi taj izveštaj imamo i iskoristićemo ga najverovatnije sad kako bi taj ko je prikrivao završio u zatvoru zajedno s Markom. I u samom zapisniku o uviđaju piše da nema tragova saobraćajne nesreće, a to su pisali policajci koji su radili uviđaj. Ko je to posle sakrio na nadležnima je da saznaju - ogorčena je Nevenka, koja dodaje da je njena majka Draga ponovo na tabletama otkad je uhapšen ubica njenog sina.

Bez duše... Marko Milovanov
Bez duše... Marko Milovanov

Ubica se oženioNaša sagovornica navodi da ubicu Marka nije ranije znala, a posle bratovljeve smrti srela ga je dva-tri puta.- U međuvremenu se oženio, pravio svadbu, veselio se. Dobio je dete, slavio, pravio krštenje, na kraju se i razveo, a moj brat leži pod zemljom. Uh, kako to boli. A pitajte bilo koga kakav je dobrica bio moj brat. Te večeri je otišao na ispraćaj drugu koji je išao u vojsku, a i sam se samo osam dana pre tragedije vratio a odsluženog vojnog roka - kaže očajna sestra.

Ogorčena... Nevenka Knežević
Ogorčena... Nevenka Knežević

Prema nezvaničnim saznanjima, otac osumnjičenog je republički sanitarni inspektor, dok mu je majka pogranični sanitarni inspektor. Marko Milovanov je juče saslušan u novosadskom Višem sudu, gde mu je određen pritvor do 30 dana.

Novosadska policijaNASTAVLJAMO ISTRAGUZločin iz 2002. rešen je zahvaljujući izuzetnom radu novog rukovodstva novosadske kriminalističke policije.- Kad je dospela priča do nas, nije se ništa prepuštalo slučaju. Otvoren je predmet i brzo je sve rešeno. Sad treba otkriti ko je sve to prikrivao - navodi izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track