SESTRA UBIJENE VLADISLAVE: Nema pravde, čekam da monstruma stigne božja kazna!

Musiću smanjena kazna sa 40 na 35 godina

SESTRA UBIJENE VLADISLAVE: Nema pravde, čekam da monstruma stigne božja kazna!

Crna Hronika -
Osećam se kao da po ko zna koji put sahranjujem našu Dacu, kaže Tanja Červenko, sestra zverski ubijene Vladislave Dace Červenko

NOVI SAD - Smanjena mu kazna? Na osnovu čega?! Dođe mi ne da plačem, nego da vrištim. Ma to je nemoguće. U šoku sam...Monstrum se igra s namaOvo je bila prva reakcija Tanje Červenko, sestre ubijene manekenke Vladislave Dace Červenko (26), kad je od novinarke Kurira saznala da je Apelacioni sud u Novom Sadu ubici njene sestre Darijanu Musiću (26) smanjio kaznu sa 40 na 35 godina zatvora.

Žrtva... Vladislava Červenko
Žrtva... Vladislava Červenko

- Osećam se da ponovo sahranjujem našu Dacu. Ne treba da postoje više sudije Višeg suda kad je tu Apelacioni sud. Zašto da se održavaju tolika ročišta i da se porodica izlaže tolikom stresu gledajući monstruma kad odluke donose apelacije. Ne verujem da meni opet novinar saopštava odluku, niko od njih nas ne obaveštava - kaže očajna Tanja i dodaje:- Ovo znači da nema pravde ove zemaljske, već sad treba da čekam da ga božja kazna stigne. Očigledno je da Apelacioni sud odlučuje o kaznama, a ne sudije Višeg suda. Oni im smanjuju kazne, ukidaju, a ko će život da povrati. Vladislave nema dve godine. Pa zar nije dosta što se monstrum Darijan igra s nama, s našim živcima, nego i Apelacioni sud - kaže kroz suze Tanja.

Svirepi ubica... Darijan Musić
Svirepi ubica... Darijan Musić

Teraju nas do StrazburaEdmund Červenko, Dadin otac, kaže da apelacija radi kako hoće i da ih teraju da idu do Strazbura, jer u našoj zemlji nema pravde.- Nisam bio zadovoljan sudskim postupkom i znao sam da će se ovo desiti. Pitam ih ko je Darijan Musić da bi njemu kazna bila smanjena. Ubica, monstrum, zlotvor... Zar on zaslužuje da dobije manju kaznu nego što treba da je dobije, a to je maksimalna. Sumnjam u sve, i to angažovanje novog advokata koji se samo pojavio na sednici Apelacionog suda, to su neke veze velike bile da mu se smanji kazna. Nijedna godina zatvora ne može da nam vrati Vladislavu, ali ako pravda postoji, onda je trebalo da dobije 40 godina - kaže otac Edmund.

Obrazloženje sudaBIO SMANJENO URAČUNLJIVU saopštenju Apelacionog suda navodi se da je delimično usvojena žalba Darijana Musića i njegovih branilaca. Preispitujući odluku o kazni, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud propustio da oceni da je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio smanjeno uračunljiv, okolnost koja uz njegovo zdravstveno stanje i porodičnu istoriju nasilja u porodici utiče na stepen njegove krivice, pa ga je uz postojanje svih drugih, otežavajućih okolnosti osudio na kaznu zatvora od 35 godina.

Zverski je mučioNANEO JOJ 53 UDARCAMusić je nesrećnoj devojci naneo 53 udarca - rukama, pesnicama, nogama. Trpela je bolove visokog intenziteta, od čak osam-devet stepeni na skali od nula do 10. Vladislavina jetra je bukvalno rasporena na nekoliko mesta.

ČinjeniceUKIDANE PRESUDE, MENJANA KAZNA- 12. novembar 2012 - Darijan Musić (26) nasmrt pretukao svoju devojku Vladislavu Červenko (25)- 5. jul 2013 - Musić osuđen na 35 godina zatvora- 10. februar 2014 - Apelacioni sud ukinuo presudu Darijanu Musiću- 17. jul 2014 - Musić osuđen na 40 godina zatvora- 17. oktobra 2014 - Održana sednica Apelacionog suda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track