SEVNUO NOŽ: Brat ubio brata, pa sebi presekao vene i vrat!

Tragedija u Platičevu

SEVNUO NOŽ: Brat ubio brata, pa sebi presekao vene i vrat!

Crna Hronika -
Zločinu je prethodila svađa u seoskoj kafani, koja je eskalirala kod kuće. U jednom trenutku Ljubomir je potegao nož i naneo bratu više uboda

U porodičnoj tragediji koja se dogodila u sredu oko 14 časova u selu Platičevo kod Šapca, Ljubomir Zagorac (55) nožem je ubio rođenog brata Nikolu (59) posle svađe oko imovine, pišu Novosti. Nakon zločina, Ljubomir je pokušao da izvrši samoubistvo i sa teškim povredama prevezen je u bolnicu u Šapcu. On je operisan i prema poslednjim informacijama lekari se bore za njegov život.

Zločin se dogodio u zajedničkom domaćinstvu, a kako smo saznali od meštana, prethodila mu je svađa u seoskoj kafani, koja je eskalirala kod kuće. U jednom trenutku Ljubomir je potegao nož i naneo bratu više uboda. Kada je video šta je učinio, Ljubomir je pokušao samoubistvo, ali je u tom trenutku naišla njegova snaja, Nikolina supruga Dragica. Videvši tragediju, nesrećna žena počela je da jauče i doziva komšije.

Hitna pomoć brzo je stigla na mesto zločina i prevezla povređenog u šabačku bolnicu. Nažalost, Nikoli nije bilo spasa, pa su lekari mogli samo da konstatuju smrt. U međuvremenu, Ljubomir je operisan, ali u sredu uveče niko sa sigurnošću nije mogao da kaže kakve su mu povrede. Kako smo nezvanično saznali, on je sebi prerezao vene, a zatim pokušao i da preseče vrat.

Braća su živela u zajedničkom dvorištu u dve odvojene kuće. Među njima su često izbijale nesuglasice, uglavnom oko imanja koje su im ostavili roditelji. Prema rečima komšija, Nikola je bio oženjen i imao je decu, dok Ljubomira svi znaju kao alkoholičara.

Ubijeni je, kako pričaju komšije, bio invalidski penzioner.

Braća došla iz Bosne, nisu bili u svađi

Prema priči komšija, porodica Zagorac došla je iz Bosne tokom rata devedesetih.

- Ljubo je jedno vreme radio u mlinu u Platičevu i bio je neoženjen - priča uznemireni meštanin, koji ne želi da mu se pominje ime.

- Njegov brat Nikola, koga smo zvali Zarije, imao je porodicu. Nikada ne bismo pomislili da će ih zadesiti ovakva tragedija. Viđali smo ih često kako zajedno kose travu ili brinu o stoci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja