Silovao devojčicu (10), a Hrvatska mu plaća 14.000 evra jer mu je u zatvoru bilo hladno!
Foto: Shutter.

Žrtva se zamonašila

Silovao devojčicu (10), a Hrvatska mu plaća 14.000 evra jer mu je u zatvoru bilo hladno!

Crna Hronika -
Seksualno zlostavljanje trajalo je sve dok devojka nije krenula u drugi razred srednje škole, a otkriveno je kad je žrtva pokušala da se ubije

PULA - Osuđenom silovatelju maloletne devojčice, 58-godišnjem pedofilu Davoru Loniću, Republika Hrvatska mora da plati čak 10.000 evra odštete “zbog nehumanih uslova pulskog zatvora” u kojem je boravio godinu dana.

Ovo nije sve: Hrvatska će mu isplatiti i dodatnih 4.000 evra, za nadoknadu sudskih troškova! Ovo je presuda je Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kojem se Lonić žalio, jer mu je uskraćeno “pravo na pravično suđenje”, ali i zbog loših uslova u Puli, gdje mu je bilo “tesno i nehigijenski”, zimi prehladno, a leti prevruće!

Zbog pretrpanosti zatvora u Zadru, Lonić je prebačen u zatvor u Puli 2010. godine, nakon što je osuđen na 15 godina zatvora zbog dugogodišnjeg silovanja maloletnice koju je prvi put napao u podrumu svoje kuće kad je imala samo 10 godina.

Seksualno zlostavljanje trajalo je sve dok devojka nije krenula u drugi razred srednje škole, a otkriveno je kad je žrtva pokušala da se ubije. Devojka je spasena u zadnji čas, a posle toga je otišla u manastir.

Lonić se žalio i da je u zatvoru “odvojen od porodice”, da “u ćeliji od 23,5 kvadrata boravi sa sedam ljudi i ormarom”, “da ne može da se kreće i tušira više od jednom nedeljno”, i da zbog samo jednog toaleta u ćeliji “često mora da mokri u bocu”.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track