SILOVAO ROĐAKU OMETENU U RAZVOJU: Nabio me je uza zid, pokušala sam da se otmem, ali bio je jači
Foto: Shutter

Monstrum Franc Kostić

SILOVAO ROĐAKU OMETENU U RAZVOJU: Nabio me je uza zid, pokušala sam da se otmem, ali bio je jači

Crna Hronika -
R. K. (17) detaljno opisala pakao kroz koji je prošla kada ju je Franc Kostić (24) na silu ugurao u poljski WC iza stadiona u Zaječaru

ZAJEČAR - Želela sam da vrištim, da dozivam pomoć, ali sam ostala bez glasa. Onda je nastao pakao, skoro sam se onesvestila kada sam osetila krv - ispričala je sedamnaestogodišnja R. K., koju je brutalno pretukao i silovao rođak Franc Kostić (24) iz Zaječara.On je uhapšen u sredu uveče, nekoliko sati nakon što je zlostavljao maloletnicu ometenu u razvoju u parku Kraljevica u Zaječaru. Devojčica je ispričala kako ju je Kostić sačekao posle škole i ponudio joj da prošetaju. Pošla je s njim, ne sluteći šta će joj se desiti.Tukao je po glavi- Odjednom je počeo da mi preti. Bila sam zgranuta i preplašena jer se odjednom od prijatelja pretvorio u zver. Vikao je da će me ubiti, držao jednom rukom za nadlakticu, a drugom udarao po glavi i naređivao kuda da idem - rekla je R. K.Ona je navela da je molila i preklinjala napasnika da je pusti.- Onda me je ugurao iza tribina stadiona u WC na kome nisu bila vrata. Priterao me je uza zid. Htela sam da se otmem i pobegnem, ali bio je jači. Onda me je silovao. Moje suze i preklinjanje nisu ga zaustavili - kroz plač je ispričala nesrećna devojčica.Posle napastvovanja silovatelj je devojčicu izbacio iza tribina stadiona, a on je pobegao pored teniskog terena ka gradu. Prebijenu i u poderanoj odeći, dok se teturala po parku, spazili su je prolaznici. Postiđena i unezverena, samo se grčila i povijala, okrećući glavu u stranu. Ubrzo je došla policija i Hitna pomoć, pa je R. K. zbrinuta.Bilo je dobrovoljnoKostić je uhapšen čim je žrtva rekla inspektorima šta se dogodilo. On je priznao da je došlo do seksualnog odnosa, ali da nije bilo prinude.- Mislim da me ona voli jer se često družila sa mnom. Čim je pošla na Kraljevicu dobrovoljno, znala je šta je čeka. Malo se opirala dok sam joj skidao pantalone. Tad je počela da plače, pa sam se uplašio i pobegao - rekao je osumnjičeni silovatelj.

StrašnoODUZEO JOJ NEVINOSTNakon što je R. K. pregledana, utvrđeno je da ju je Kostić deflorisao tokom silovanja. Takođe, lekari su na telu devojčice konstatovali brojne modrice. Nesrećna R. K. je zbog nesređene porodične situacije svojevremeno smeštena u hraniteljsku porodicu u okolini Zaječara.To je dobro dete. Žena kojoj brine o njoj čuva je kao svoje dete i vodi računa o njoj - kaže jedna komšinica.Komšije o KostićuPRGAV I NASILANKurir je juče posetio porodicu osumnjičenog, ali na adresi na kojoj su prijavljeni nije bilo nikoga.Čas ih ima tu, čas nema. Stalno negde putuju i ne vraćaju se danima. Znam Franca, ništa ne radi osim što se licka i nabacuje devojkama. Prgav je i nasilan, ne čudi me da je ovo uradio - rekle su nam komšije surovog silovatelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja