SINOVI USMRTILI RODITELJE U VRANJU I BOGATIĆU: Tukao i lomio po komšiluku pa nasmrt prebio majku!
Foto: Fonet

STRAVA I UŽAS

SINOVI USMRTILI RODITELJE U VRANJU I BOGATIĆU: Tukao i lomio po komšiluku pa nasmrt prebio majku!

Crna Hronika -
POMRAČENI UM: U poslednje vreme ponašao se čudno, a pogled mu je bio drugačiji. Ne znam šta mu se desilo, kaže otac Predraga Jovića, koji je ubio majku Slavicu

VRANJE - Predrag Jović (23) iz Vranja brutalno je ubio svoju majku Slavicu (50). Pre nego što će počiniti zločin, pomahnitali Predrag pretukao je vlasnika obližnje prodavnice, demolirao mu radnju i napao još jednog komšiju. Nakon ubistva zaključao se u svoju sobu, a uhapšen je posle pregovora s policijom. Njegov otac, ali i komšije kažu da je mnogo voleo majku, ali i da se u poslednje vreme čudno ponašao.Tragedija se dogodila u petak po podne u porodičnoj kući u Ulici Maksima Gorkog.Krvnički je udarao- Predragov otac Slobodan uveče se vratio kući. Vrata su bila zaključana, a njegova žena i sin nisu odgovarali na mobilni telefon. Otac je provalio u kuću i našao telo ubijene Slavice u kupatilu. Predrag se zabarikadirao u sobi. Otac je pozvao policiju, koja je posle nekoliko sati pregovora ubedila Predraga da se preda - kaže za Kurir izvor iz istrage i dodaje:- Nesrećna žena imala je povrede po celom telu. Udarao ju je krvnički rukama i nogama dok nije izdahnula. Najverovatnije je preminula od unutrašnjeg krvarenja.Njegov otac Slobodan kroz suze kaže da je u trenu ostao bez žene, ali i sina.- Majku je voleo više nego mene, ali u poslednje vreme ponašao se čudno, pogled mu je bio drugačiji. Mislio sam da je takav zbog devojke. Sedeli bismo i gledali televiziju, a onda bi se povlačio u sobu - kaže očajni Slobodan, koji ima dve ćerke i unuku u Beogradu.- Stvarno ne znam šta mu se desilo. Šta god da je, kad izađe iz zatvora, ne treba u kuću da mi ulazi jer ću ga ubiti. Neka me odmah uhapse, ali ja ubicu u kući ne želim. Za koga li sam samo nadničio i radio po inostranstvu... - pita se Slobodan.U petak po podne, pre ubistva, Predrag je uleteo u prodavnicu Predraga Mitića. Nasrnuo je na njega i počeo da ruši i obara sve pred sobom .- Uhvatio sam ga za ruke i upitao: „Peđa, zašto to radiš?!“ Bio je izbezumljen, ponavljao je da će sve polomiti. Udario me je glavom i polomio mi nos. Rušio je sve pred sobom, napadao je usput komšije dok je dolazio u prodavnicu. Ja sam kolateralna šteta u ovoj tragediji. Znam ga još kao dete, hteo sam na miran način da ga obuzdam. Prvi put sam u životu video onakvu agresivnost. U stanju je bio zubima gvozdenu žicu da pregrize kakvu je snagu imao, a zašto i kako, ne znam - priča prodavac.Tomislav Ristić, komšija kod koga je Predrag često radio za dnevnicu, kaže da mladića nije mogao da prepozna u nastupu agresije.Napao i komšiju- Bio je potpuno crn u licu, a oči bele. Kad je iz prodavnice izašao i uleteo kod mene, prosuo je kantu za smeće koja je stajala na ulici. Gurnuo je vrata i bacio daljinski na mene da me udari u glavu, ali nije me pogodio. Radio je često kod nas za dnevnicu, fino i mirno dete, ali ono juče je katastrofa, da čoveka ne možete da prepoznate. Ubistvo, to me je veoma potreslo. Majku je mnogo voleo - priča Kostić.Policija u Vranju, po ovlašćenju višeg tužioca, donela je rešenje o zadržavanju do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

Tragedija kod BogatićaPSIHIČKI BOLESNIK: Majci smrskao glavu šipkom, pa plakao!BOGATIĆ - Zoran Isaković (47) nasmrt je pretukao svoju majku Smiljanu (80) u porodičnoj kući u selu Crna Bara kod Bogatića. Kako Kurir saznaje, Zoran, koji je psihijatrijski bolesnik, majci je smrskao glavu metalnom šipkom. U komšiluku porodice Isaković susedi su juče bili u šoku.Vratili ga lekari- Zoran je cele noći plakao pred kućom. Oko pola šest sam izašao, zabrinut za njega. Kad sam mu prišao, ruke su mu bile krvave, ali on nije mogao da mi kaže šta mu se dogodilo. Ušao sam u kuću i umalo pao preko Smiljane, koja je ležala u hodniku. Scena je bila jeziva, telo je bilo u lokvi krvi, a veštačka vilica bila je bačena kod drugih vrata - priča Milenko Marković, Zoranov prvi komšija.On dodaje da je odmah kontaktirao sa Isakovićevim rođacima koji žive u blizini i da su oni pozvali Hitnu pomoć i policiju. Nažalost, lekari su mogli samo da konstatuju smrt nesrećne starice.Prema rečima Isakovićevih komšija, Zoran je dugogodišnji psihijatrijski bolesnik i napadi su se uglavnom događali na proleće.- Zoran je bolestan od petnaeste godine. Juče mu je pozlilo i otišao je kod lekara. Ispred doma zdravlja se onesvestio, pa su mu dali infuziju i vratili ga kući iako je insistirao da ostane na lečenju. Mučenik je osetio da će dobiti taj napad - ispričao nam je Ivica Ðorđević, komšija porodice Isaković. On dodaje da je juče sreo Zorana, koji mu se požalio da se ne oseća dobro.Čudno se ponašao- Već nekoliko dana bio je čudan. Mešao je datume, radovao se Uskrsu, koji je prošao. Ipak, ovako nešto nismo očekivali, u velikom smo šoku - kaže Ðorđević.Isakovići su u trošnoj kućici na kraju sela živeli sami. Prema rečima meštana, Zoran ima još dve sestre, Radojku i Draganu, koje žive u blizini. On zbog bolesti nikada nije radio, a majka se bavila poljoprivredom.

J. Ivić

Komšije šokiraneBILI PORODICA ZA PRIMERKomšija Dušan Selistarević radio je 20 godina sa Slavicom u „Simpu“.- Delili smo dobro i loše. Predraga znam još iz pelena. Bio je dete za primer, hteo je da radi, slušao roditelje. Šta je kasnije bilo, sada ne mogu ni da pretpostavim. Znam koliko su se žrtvovali njegovi majka i otac. Poznajem celu porodicu, pomagali smo se uzajamno - rekao je Dušan za Kurir.

Nekoliko sati pre zločinaZAJEDNO KUPALI PSADrugi komšija Boža Kostić kaže da su Predrag i Slavica po podne u dvorištu kupali psa, da su se smejali, ali da je on otišao da legne posle ručka i da ništa nije čuo dok Slobodan nije došao s posla i požalio mu se da je sve zaključano i da ne može da uđe u kuću.- Razgovarao sam s doktorom, sigurno je imao neke psihičke probleme. Odakle ta sila u njemu, niko ne zna - kaže komšija.

HRONOLOGIJA /SINOVI UBIJAJU MAJKE/18. april 2015. Mlađa Đorić (50) ubio je svoju majku Milju Todorović (85) u paraćinskom selu Izvor. Ubistvu je prethodila svađa14. mart 2015. Josip B. (42) osumnjičen je da je ubio nepokretnu majku Zoricu B. (70) u porodičnom stanu u Novom Sadu6. decembar 2012. M. M. (48), psihijatrijski bolesnik, ubio je oklagijom majku Stanu M. (79) u Nišu. Pored njenog tela živeo je nekoliko dana10. jul 2012. Miloš K. (35) zaklao je nožem svoju majku Vericu K. u porodičnoj kući u Zrenjaninu.15. decembar 2008. Igor Stanković (19) upucao je majku Draganu Ničić (50) na spavanju u Nišu, pa telo sakrio u vikendici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja