SKANDAL U BIH: Četvorica policajaca reketirali premijera Novalića
Foto: Kurir

Na meti i preduzetnici Tuzlanskog kantona

SKANDAL U BIH: Četvorica policajaca reketirali premijera Novalića

Crna Hronika -
Među uhapšenima je Samir Aljukić komesar policije Tuzlanskog kantona, kao i zamenik zapovednika policijske jedinice za posebne namene Jasmin Kurtić, a federalnog premijera su ucenjivali dok se bavio privatnim preduzetništvom

SARAJEVO - Četvorica policajaca, uključujući dvojicu na zapovednim dužnostima, uhapšena su danas u Tuzli pod sumnjom da su se bavili iznudama i "reketiranjem", javila je Televizija Federacije BiH (FTV) navodeći da je njihova "meta" ranije bio i aktuelni federalni premijer Fadil Novalić.

Četvoricu pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona uhapsili su pripadnici policije iz sastava MUP-a Federacije BiH.

Među uhapšenima je Samir Aljukić koji trenutno obavlja dužnost komesara policije Tuzlanskog kantona, što je u sistemu policijskih struktura u BiH najviša operativna zapovedna funkcija, kao i zamenik zapovednika policijske jedinice za posebne namene Jasmin Kurtić. Na teret im se, kako prenosi Hina, stavlja da su proteklih godina ucenjivali preduzetnike u Tuzlanskom kantonu kako bi im osigurali dopuštenja za transport robe i oslobodili ih plaćanja kazni za saobraćajne prekršaje.

Federalni premijer Novalić "meta" ucena bio je u vreme kada se bavio privatnim preduzetništvom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track