SKANDAL U CG POLICIJI: Iz magacina ukradeno 20 snajperskih pušaka
Foto: AP

Odneta i municija

SKANDAL U CG POLICIJI: Iz magacina ukradeno 20 snajperskih pušaka

Crna Hronika -
Inspektori su privodili na informativni razgovor više svojih kolega, kao i magacionere koji su dužili ključeve, ali niko zvanično nije osumnjičen. Takođe potvrđeno je da na vratima nije bilo oštećenja i da su ona otključana i posle krađe uredno zaključana

PODGORICA - Iz policijskog magacina u zgradi u kojoj je ranije bio Centar bezbednosti Podgorica ukradeno je 20 snajpera, kao i znatna količina municije, potvrđeno je u vrhu crnogorskog MUP-a.

Magacin nije obijen, već je lopov, ili više njih, otključao vrata i odnio puške i municiju.

Inspektori su privodili na informativni razgovor više svojih kolega, kao i magacionere koji su dužili ključeve, ali niko zvanično nije osumnjičen.

Sumnja se da su puške, koje su, osim snajpera, imale i prigušivače, završile na ilegalnom tržištu.

- Nakon preseljenja CB Podgorice u nove prostorije Uprave policije dio naoružanja je ostao u magacinu. Tamo su ostale puške sa snajperima i prigušivačima, kao i oko 10.000 komada razne municije - rekao je sagovornik "Dana" iz MUP-a.

Potvrđeno je da na vratima nije bilo oštećenja i da su ona otključana, a posle završenog "posla" uredno zaključana.

Kada je primijećeno da nedostaju puške, pokrenuta je interna istraga unutar policije. Saslušano je više policijskih službenika koji su imali kontakt sa magacinom, ali niko nije procesuiran.

(Srna/Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track