SKANDALOZNO: Silovao devojčicu u automobilu, a tužilac ga oslobodio?!
Foto: Ilustracija, Jelena Obradovic/kurir Arhiva

Još jedna sramna odluka pravosuđa

SKANDALOZNO: Silovao devojčicu u automobilu, a tužilac ga oslobodio?!

Crna Hronika -
Predrag N. (30) iz Stare Pazove priznao da je u kolima obljubio maloletnicu (16) iz Inđije, ali je posle saslušanja otišao kući

1BEOGRAD - Predrag N. (30) iz Stare Pazove uhapšen je jutros iz drugo zbog sumnje da je silovao šesnaestogodišnju devojčicu iz Inđije. Nasilnik je posle saslušanja odlukom višeg tužioca u Sremskoj Mitrovici pušten da se brani sa slobode, iako je priznao krivično delo za koje se tereti!Prema rečima našeg izvora iz istrage, Predrag N. je devojčicu upoznao preko lažnog profila na Fejsbuku, a posle dopisivanja zakazao joj je sastanak.

Namamio je u kola- Predrag je početkom jula otvorio lažni profil. Poslao je devojčici zahtev za prijateljstvo, što je ona prihvatila. Danima su se dopisivali, a onda su se dogovorili da se vide 20. jula. Predrag N. je maloletnici rekao da će po nju kolima doći njegov drug, verovatno zbog toga što je postavio lažne slike na profil. Takođe joj se predstavio i lažnim imenom. Hteo je na sve načine da je namami da uđe u automobil - kaže izvor Kurira iz istrage.Maloletnica se našla sa Predragom N, a on joj je predložio da se malo provozaju, a potom odu na piće.- Na putu Inđija-Golubinci odjednom je sišao na sporedni put u njivu. Naredio je devojčici da se skine, a potom ju je seksualno zlostavljao. Ona je sve vreme plakala, vrištala i bezuspešno pokušavala da se odbrani od nasilnika - kaže naš sagovornik.Posle zlostavljanja nasilnik je zapretio maloletnici da nikom ne sme da kaže šta joj je uradio.- Pretio joj je i govorio da će, ukoliko bilo šta kaže, njena majka ostati bez posla. Međutim, zlostavljana maloletnica je ipak sve priznala članovima svoje porodice, koji su odmah slučaj prijavili policiji - kaže izvor Kurira.Pao na poligrafuPolicija je odmah krenula u potragu za Predragom N., koji je dve nedelje kasnije identifikovan i priveden.- On je na saslušanju najpre negirao krivicu. Međutim, pao je na poligrafu i tad je policajcima sve priznao. Rekao je da je silovao devojčicu, a nakon saslušanja pred tužiocem pušten je na slobodu. Nikom nije jasno zbog čega nasilnik nije u pritvoru - kaže naš sagovornik.Reporteri Kurira pokušali su juče da dobiju odgovor iz Višeg tužilaštva u Sremskoj Mitrovici na pitanje zbog čega Predragu N. nije određen pritvor, ali nam nisu odgovorili do zaključenja ovog broja.

ZaposlenVOZI KAMION U GRAĐEVINSKOJ FIRMIPredrag N, kako saznajemo, radi u jednoj građevinskoj firmi u Inđiji kao vozač kamiona. U toj firmi potvrđeno nam je da je Predrag N. zaposlen kod njih, ali su se iznenadili kad su čuli da je hapšen zbog silovanja. Oni nisu želeli da daju bilo kakve informacije o Predragu N. jer, kako su nam rekli, niko od nadležnih nije u firmi.

Skandal i u ValjevuSILOVALI, A PUŠTENI IZ PRITVORAN. B. (18) i I. M. (17) iz Valjeva uhapšeni su krajem jula zbog sumnje da su silovali S. K. (17) iz Uba i oduzeli joj nevinost. Oni se terete da su posle žurke iskoristili to što je maloletnica pijana i zlostavljali je na parkingu u centru Uba. N. B. i I. M. su posle saslušanja pred tužiocem pušteni da se brane sa slobode. Sedam dana kasnije, pod pritiskom javnosti i nakon pisanja Kurira, tužilaštvo je ponovo naložilo njihovo hapšenje, nakon čega im je određen pritvor.

SavetiKAKO SE ZAŠTITITI NA FEJSBUKU- zaključati Fejsbuk profil- postaviti softver za bezbednost na internetu- ignorisati zahteve za prijateljstvo nepoznatih osoba- blokirati poruke ljudi koji vam nisu prijatelji- ne slati slike osobama koje ne poznajete- ne odlaziti na upoznavanje s ljudima koje ne poznajete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja