SLUČAJ GALENIKA Ognjenović: Stranke i lobisti se obračunavaju preko mojih leđa
Foto: Dado đilas

Bivši direktor negirao krivicu

SLUČAJ GALENIKA Ognjenović: Stranke i lobisti se obračunavaju preko mojih leđa

Crna Hronika -
Jedva sam čekao da dođe ovaj dan da istina izađe na videlo, rekao je Ognjenović koji se sa ostalima, po optužnici od 6 tačaka, tereti štetu od 900 miliona dinara

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je nastavljeno suđenje za zloupotrebe u farmaceutskoj kompaniji "Galenika", iznošenjem odbrane optuženih.Bivši direktor te kompanije "Galenika" Nenad Ognjenović prvi je izneo odbranu. On je negirao krivicu, i rekao da je žrtva obračuna stranaka i farmaceutskih lobističkih grupa.

- Ova optužnica ima za cilj da sva partijska obračunavanja i sukobe farmamceutskih lobističkih grupa lomi preko mojih leđa i ja ću to argumentovano dokazati u toku postupka - rekao je Ognjenović. On je dodao da je tri godine ćutao i da je godinu i po dana proveo u pritvoru.

- Jedva sam čekao da dođe ovaj dan da istina izađe na videlo. Istina je najbolji sudija - rekao je Ognjenović.On je tvrdio da ništa što piše u optužnici nije tačno. Ognjenović je rekao da je na mesto generalnog direktora Galenike došao u decembru 2008, kada je to preduzeće bilo pred zatvaranjem. Dodao je da je već 2009. Galenika ostvarila profit od 6,5 miliona evra. Ognjenović je negirao da je "Farma trejd" kompanija sa Maršalskih ostrva. Prema navodima optužnice Galenika je nabavljala lekove od "Farma trejda". "Iznenađen sam inforamcijom iz optužnici da je Farma trejd sa Maršalskim ostrva, s obzirom na to da je to kompanija iz Švajcarske sa sedištem u Cirihu" rekao je Ognjenović

Za dugovanja drugog dobavljača leova za Galeniku Velefarm, Ognjenović je naveo da su ona rešena. Bivši direktor Velefarma Dragoljub Vučićević neće iznositi odbranu, pošto je postupak protiv njega razdvojen zbog bolesti i zakazane operacije srca. Trećeoptuženi, direktor Farmatrejda Radoslava Sekulića, umro je i postupakPročitajte jošBivši direktor Galenike: Nisam krivprotiv njega je obustavljen.

Posle Ognjenovića odbranu trebalo da iznese vlasnik zanatske radnje i privrednog društva "Livnica Jeremić" Miodrag Jeremić, zamenik generalnog direktora "Galenike" Goran Orlić, vlasnik radnje "Pavlović" Dragan Pavlović. Kao i odgovorna lica u privrednim društvima "Farmanari" i "Unihemkom" Željko Jovović i Ljubica Prica, odgovorno lice u privrednom društvu "Trgošped-trans" Milan Vladović, i sudski veštak i ovlašteni procenitelj Željko Birmančević. Sudjenje za zloupotrebe u "Galenici" počelo je juče, kada su optuženi kratko negirali krivicu. Po optužnici koja se zasniva na šest tačaka, Ognjenović i ostali se terete da su oštetili "Galeniku" za oko 900 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track