SLUČAJ KANTRIMEN Marko Milićev: Nisam kriv, ali ću platiti svu odštetu
Foto: Mup

Konačno počelo suđenje

SLUČAJ KANTRIMEN Marko Milićev: Nisam kriv, ali ću platiti svu odštetu

Crna Hronika -
Ne slažem se sa optužnicom, ali osećam odgovornost zbog svega što se dogodilo, izjavio vozač kola kojima je usmrćen Luka Jovanović

BEOGRAD - Ne smatram da sam kriv za navode za koje me tužilaštvo optužuje! Ovim rečima juče se na suđenju u Trećem osnovnom sudu u Beogradu branio Marko Milićev (34), koji je optužen da je 25. jula prošle godine na Brankovom mostu „mini-kantrimenom“ udario Luku Jovanovića (21), koji je podlegao povredama.Kum negirao krivicuDok se izjašnjavao o krivici, Milićev je spuštene glave gledao u jednu tačku. I naredna četiri sata, koliko je trajalo jučerašnje suđenje, optuženi se nije pomerio sa stolice. Oborenog pogleda, pogurenih ramena, gledao je u pod. Izgledalo je kao da je psihički slomljen.Marko Milićev je preko branilaca poručio da je spreman da nadoknadi materijalnu štetu porodici nastradalog Jovanovića.- On ne priznaje krivicu, ali oseća odgovornost zbog svega što se dogodilo. Imamo njegov mandat da se preko punomoćnika obratimo porodici Jovanovića, uz izražavanje pijeteta prema tim ljudima, da im se nadoknadi materijalna šteta, koliko je to u njegovoj mogućnosti - rekao je Milićev branilac Predrag Vasović.Bratislav Vesović, Markov kum, i taksista Saša Janković takođe su se izjasnili da nisu krivi, a kao i Milićev, najavili su da će u nastavku postupka izneti odbranu.Mala sudnica u Palati pravde bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a početak suđenja pratili su i Bojan i Sanja Jovanović, otac i maćeha nastradalog Luke.- Ovo me nije iznenadilo. Mislio sam da ću čuti bar neku izjavu od okrivljenih, ali, nažalost, nisam. Teško sam se osećao u sudnicu, ne zbog onoga što mi se ranije desilo već zbog prostora, koji je klaustrofobičan - bilo je sve što nam je rekao Lukin otac Bojan.Otac kao svedokIako je suđenje trajalo satima, niko od optuženih juče nije izneo odbranu. Na suđenju je pročitana optužnica, nakon čega su branioci optuženih, kao i tužilac predlagali dokaze koji će se izvoditi u nastavku postupka. Odbrana je predložila da se kao svedok sasluša otac Marka Milićeva Nebojša Marković, koji bi trebalo da objasni zašto je njegov sin boravio u Kini i Turskoj. Takođe, branilac Milićeva je tražio da se saslušaju i ostali putnici iz „kantrimena“ koji su sklopili sporazum o priznanju krivice.

Odbrana tražiSASLUŠATI OČEVICE ENGLEZEMilićevi branioci tvrde da ne postoje zakonski osnovi da mu se sudi, jer je iz Kine izručen bez postupka ekstradicije.- Milićev je uhapšen u jednom gradu u Kini, odakle je odveden u drugi grad, gde su mu na aerodromskoj pisti trojica pripadnika MUP Srbije stavili lisice na ruke. Da li je bilo ekstradicije ili ne, o tome niko ništa ne zna - rekao je branilac Predrag Vasović.Odbrana je predložila saslušanje dva Engleza, očevica nesreće, i pokušala da ospori video-snimak nesreće koji su zabeležile sigurnosne kamere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track