SLUČAJ NUBA INVEST: Odloženo pripremno ročište protiv Dulića
Foto: Dado Đilas

Specijalni sud

SLUČAJ NUBA INVEST: Odloženo pripremno ročište protiv Dulića

Crna Hronika -
Pripremno ročište je odloženo zbog hitne operacije jednog od branilaca optuženih

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas je odloženo pripremno ročište u procesu protiv nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića zbog hitne operacije jednog od branilaca optuženih.

Pripremno ročište, koje je shodno zakonu zatvoreno za javnost, zakazano je za sutra u 10 sati.

Proces protiv Dulića i njegovih saradnika vodi se zbog optužbi za zloupotrebe prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest".

Na kraju ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će moći da prisustvuju mediji, a optuženi će moći da detaljno iznesu svoju odbranu.

Osim Dulića na optuženičkoj klupi naći će se njegov tadašnji zamenik Nebojša Janjić i tadašnji direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Optužnicom se Dulić, Janjić i Drobnjak terete da su prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova investitorima linijskih infrastrukturnih objekata telekomunikacione mreže pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara.

Na taj način su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je "Nubi" da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju "Putevi Srbije" i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Pored toga, kako se navodi, Dulić, Janjić i Drobnjak su "Nuba invest" stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima.

Istraga protiv Dulića i ostalih pokrenuta je u septembru 2012. godine, a oni se brane sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track