SMRT NEROĐENOG DETETA: Novo suđenje ginekologu iz Valjeva

Ukinuta oslobađajuća presuda doktoru Slobodanu Gvozdenoviću

SMRT NEROĐENOG DETETA: Novo suđenje ginekologu iz Valjeva

Crna Hronika -
Valjevski sud je ustanovio da dr Gvozdenović nije kriv u slučaju porodilje Ivane Katić, iako su sudski veštaci u postupku naveli da porođaj nije obavljen na vreme, zbog čega je beba preminula

VALJEVO - Oslobađajuća presuda valjevskom ginekologu i narodnom poslaniku SNS Slobodanu Gvozdenoviću ukinuta je i njemu će se ponovo suditi zbog smrti nerođenog deteta.Apelacioni sud u Beogradu poništio je oslobođajuću presudu Osnovnog suda u Valjevu kojom je ginekolog Slobodan Gvozdenović oslobođen odgovornosti za „teško delo protiv zdravlja ljudi“ u januaru 2007. godine i naložio novo suđenje.

Valjevski sud je ustanovio da dr Gvozdenović nije kriv u slučaju porodilje Ivane Katić, iako su sudski veštaci u postupku naveli da porođaj nije obavljen na vreme, zbog čega je beba preminula.Ivana Katić je, nakon normalne trudnoće, primljena u valjevsku bolnicu 23. januara 2007. Posle nekoliko sati pregledao ju je Gvozdenović i konstatovao da se neće poroditi do jutra. Međutim, posle nekoliko sati joj je urađen hitan porođaj carskih rezom i rodila je mrtvu bebu.

- Laknulo nam je kad smo čuli da će biti novo suđenje. Mi samo želimo da konačno dođemo do pravde. Postoje svi dokazi da bi danas naše dete bilo živo samo da je lekar na vreme obavio carski rez, što su rekli veštaci i stručnjaci Medicinskog fakulteta.

Nadamo se da će pravda na koju čekamo osam godina konačno biti zadovoljena - rekli su za Kurir roditelji mrtvorođenog deteta Ivana i Saša Katić iz ubskog sela Kožuara.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track