SPECIJALAC IZ KOBRI: Milan je samo rekao „brate, ti me pogodi!“
Foto: Rojters

U teškom stanju

SPECIJALAC IZ KOBRI: Milan je samo rekao „brate, ti me pogodi!“

Crna Hronika -
Mislio sam da će sve biti u redu, kazao je Nemanja I. (31), koji je slučajno opalio iz „gloka“ i usmrtio kolegu Milana Doskovića (33) u kasarni na Banjici

BEOGRAD - Nemanja I. (31), pripadnik specijalne jedinice vojske „Kobre“, koji se sumnjiči da je u ponedeljak uveče u kasarni „Vasa Čarapić“ iz službenog „gloka“ ubio kolegu, vodnika Milana Doskovića (33), na saslušanju u Višem tužilaštvu branio se ćutanjem.Nemanja I., kako Kurir nezvanično saznaje, u lošem je psihičkom stanju jer mu je teško pala smrt jednog od najboljih prijatelja.- Tokom boravka u pritvoru, pre saslušanja u tužilaštvu, gotovo da ništa nije jeo ni pio - kaže izvor Kurira iz istrage.Spremali se za terenPripadnik „Kobri“, prema saznanjima Kurira, ispričao je kako je došlo do nesreće. Rekao je da je, navodno, prilikom rutinske provere službenog oružja, pred polazak na teren, repetirao pištolj, koji je slučajno opalio.- Video sam da je Milan pogođen u ruku tek kad sam ga čuo kako mi kaže: „Brate, ti me pogodi.“ Mislio sam da će sve biti u redu - ispričao je posle tragedije Nemanja I. Kako Kurir nezvanično saznaje, osumnjičeni je među prvima priskočio da pomogne upucanom kolegi. Dosković je s ranjenom rukom prebačen odmah na VMA, ali mu nije bilo spasa jer mu je presečena arterija i nasmrt je iskrvario.Danas sahranaPrema nezvaničnim informacijama, Nemanja I. i Milan Dosković bili su dobri prijatelji i tragedija se najverovatnije dogodila slučajno. Više tužilaštvo, posle odluke Nemanje I. da se brani ćutanjem, predložilo je sudu da mu odredi pritvor do 30 dana. Inače, istraga o ubistvu specijalca na dužnosti proglašena je službenom tajnom. Kako Kurir nezvanično saznaje, svi učesnici u postupku juče su potpisali zapisnik, u kojem se navodi da neće odavati informacije iz istrage.Milan Dosković biće danas sahranjen u rodnom selu Dobroselica na Zlatiboru.

Vojni stručnjakOVO NE SME DA SE DEŠAVAVojni analitičar Aleksandar Radić kaže da će Vojska Srbije morati da traži odgovor na pitanje ko je odgovoran za nesreću.- Moraće da se vidi gde je omanula procedura prilikom čišćenja oružja, koja je osmišljena tako da se ovakva nesreća ne desi jer je faza pražnjenja visokorizična. „Kobre“ jesu visokoobučena jedinica, ali oni su u stalnom kontaktu s oružjem, a ko je non-stop uz pištolj, izložen je većem riziku od ovakvih nesreća. Takve stvari ne bi smele da se dešavaju, mada se dešavaju. Ipak, siguran sam da će sistem ustanoviti odgovornost - rekao je Radić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track