SPECIJALAC IZ KOBRI: Slučajno sam ga ubio, bili smo dobri drugovi
Foto: Amrina Lopicic

Upucao kolegu

SPECIJALAC IZ KOBRI: Slučajno sam ga ubio, bili smo dobri drugovi

Crna Hronika -
Proveravao sam pištolj, koji je iznenada opalio i usmrtio Milana Doskovića (33), izjavio u policiji N. I., pripadnik „Kobri“

BEOGRAD - Posle izvršenog zadatka rutinski sam proveravao svoj pištolj, koji je iznenada opalio i pogodio kolegu - rekao je N. I., pripadnik specijalne jedinice „Kobre“ koji je usmrtio vodnika Milana Doskovića (33). Tragedija se dogodila preksinoć u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu. Nesrećni vodnik ranjen je u ruku, ali je preminuo na VMA zbog unutrašnjeg krvarenja. N. I. je pritvoren i određeno mu je policijsko zadržavanje.Unutrašnje krvarenjeN. I. je u jedinici Vojne policije za specijalne namene „Kobre“ u ponedeljak oko 18.30 časova, posle izvršenog zadatka, proveravao svoj službeni pištolj CZ.- Nisam imao nameru da ga ubijem, bili smo kolege i dobri prijatelji. To je provera oružja koju sam mnogo puta odradio. Ne znam šta se dogodilo, pištolj je odjednom opalio. Pogodio sam Milana u ruku, mislio sam da će sve biti u redu, ali desilo se ono najgore - rekao je N. I. policiji.Sagovornik Kurira iz istrage kaže da se tragedija najverovatnije dogodila zbog nepažnje.- Radi se o rutinskom postupku. Metak je bio u cevi. Pištolj je opalio i ranio Doskokovića u levu ruku. Povređeni mladić, koga je metak pogodio u arteriju, prevezen je na VMA, a potom je došlo do komplikacija i preminuo je usled unutrašnjeg krvarenja - kaže sagovornik Kurira iz istrage. Stariji vodnik prve klase Milan Dosković bio je na dužnosti u Vojsci Srbije od 28. jula 2001. godine.Živeo u RakoviciMilan Dosković je rodom iz Bajine Bašte, a poslednjih 10 godina živeo je u Rakovici. Komšije u zgradi u kojoj je živeo imaju samo reči hvale.- Milan je bio dobar mladić, uvek ljubazan prema svima i spreman da pomogne. Nije dovodio društvo niti sam videla da dolazi s nekom devojkom. Šalila sam se s njim da mi bude zet, ali on je to uvek ljubazno odbijao. Jednom sam ga pitala kad će da se ženi da se malo veselimo, rekao mi je: „Biće, biće i toga, ima vremena“ - rekla je za Kurir komšinica Ljuba Petrović.Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavili su juče saučešće porodici Dosković.

NEVERICA Stradali vodnik Milan Dosković rodom iz sela Dobroselica sa ZlatiboraODMALENA JE MAŠTAO DA BUDE VOJNIKKao bomba odjeknula je vest Dobroselicom, planinskim selom na Zlatiboru, da je stradao Milan Dosković.- Otkad ga znamo, maštao je da bude vojnik, voleo je svoj poziv iznad svega, bio mu posvećen do krajnjih granica. I svojoj porodici, ocu Neđu, majki Ljubi i bratu Srđanu bio je više nego posvećen. Čekali su da dođe da zajedno proslave krsnu slavu Nikoljdan - pričali su juče prijatelji stradalog vodnika.Milan je u Dobroselici završio osnovnu školu, srednju u Užicu, a onda je upisao vojnu školu u Beogradu.- Momčina, poštenjačina. Mogao je Ribničko jezero tri puta da prepliva u cugu - sa suzama je pričao komšija Doskovica Dragoje Marjanović.(Z. Š.)

SpecijalacOBEZBEĐIVAO KOŠTUNICUMilan Dosković je kao pripadnik „Kobri“ obezbeđivao brojne važne ličnosti. Radio je i na obezbeđenju zgrade u kojoj je živeo bivši predsednik SRJ Vojislav Koštunica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja