SPREČEN ŠVERC NA PREŠEVU: Carinici u kamperu pronašli 460.800 cigareta
Foto: Carina Srbije

Zaplenjena roba vredna 23.000 evra

SPREČEN ŠVERC NA PREŠEVU: Carinici u kamperu pronašli 460.800 cigareta

Crna Hronika -
Švercovane cigarete pronađene su prilikom detaljnog pregleda kamper vozila ispod zadnjeg branika, u prostoru ispod tuš kabine, ispod patosa, kreveta vozača u zadnjem delu vozila gdse se nalazio i specijalni bunker

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Preševo sprečen je pokušaj krijumčarenja skoro 460.800 cigareta raznih robnih marki, čija je vrednost 23.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Carinici su, u saradnji s policijom, noćas na ulaznoj strani graničnog prelaza zaplenili cigarete koje su delom imale makedonske akcizne markice, a delom su bili bez akciznih markica.

Foto: Carina Srbije
Foto: Carina Srbije

Cigarete su bile sakrivene u kamperu nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao nemački državljanin, poreklom iz BiH.

On je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu, nakon čega je vozilo ipak detaljno pregledano i tom prilikom je ispod zadnjeg branika najpre pronađeno oko 20 boksova cigareta, navodi se u saopštenju.

Foto: Carina Srbije
Foto: Carina Srbije

Preostala količina cigareta (Marlboro,West, Ronhil, Aura, Bond, Drina, Boš, Camel, Davidof, Walter Wolf), bila je sakrivena u prostoru ispod tuš kabine, ispod patosa i ispod kreveta u zadnjem delu vozila, gde je napravljen i specijalni "bunker" namenjen krijumčarenju.

Protiv nemačkog državljanina je pokrenut prekršajni postupak, a cigarete i kamper su privremeno zadržani, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track