SPREČEN ULAZAK U SRBIJU: Vojska i policija na granici zaustavili 9.300 migranata
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Od 16.jula do danas

SPREČEN ULAZAK U SRBIJU: Vojska i policija na granici zaustavili 9.300 migranata

Crna Hronika -

BEOGRAD - Zajedničke snage vojske i policije na granici Srbije sa Bugarskom sprečile su 9.300 osoba da ilegalno predju granicu.

"Zajedničke snage vojske i policije su od svog formiranja, 16. jula ove godine, otkrile više od 9.300 migranta koji su pokušali da pređu državnu granicu i 53 krijumčara koji su prevozili više od 750 migranta", izjavio je ministar odbrane Zoran Djordjević.

Đordjević je sa ministarkom pravde Nelom Kuburović obišao zajedničke snage bezbednosti u objektima "Petačinci", "Sloboda" i na prelazu Gradina.Kuburović je najavila da će kazne za krijumčarenje ljudi biti pooštrene, kao i kazne za nedozvoljen prelaz državne granice, u sklopu procesa izmene Krivičnog zakonika.

U pratnji ministara bili su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, direktor Vojno-bezbednosne agencije brigadni general Petar Cvetković i komandant Zajedničkih snaga vojske i policije general-major Želimir Glišović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track